Stavanger samler leverandører, men også innkjøpere til fagdag i mai

Anbud365: Stavanger samler leverandører og innkjøper til fagdag i maiPrimus motor for fagdagen i Stavanger er advokat/partner Arne Oftedal i Simonsen Vogt Wiig.

Skriv ut artikkelen

Et par måneder etter at Bergen har hatt sin anskaffelsesdag braker det løs i Stavanger. Her er målgruppen først og fremst leverandørene, men også offentlige innkjøpere er velkomne. Blant hovedsakene på Stavanger-dagen er anskaffelsesstrategi, erstatning ved anbudsfeil og samspillskontrakter.

Mens høsten er tiden for de store konferansene på anskaffelsesområdet – Kofas og Difis, er våren tiden for et – stadig økende – antall samlinger for interesserte i offentlige anskaffelser. Her er Vestlandet spesielt aktive, i og med at både Bergen og Stavanger frister med «dager» – i tillegg er jo Bergen åsted for Kofas store konferanse.

Det er tredje året på rad at Simonsen Vogt Wiig i samarbeid med Næringsforeningen i Stavanger-regionen inviterer til fagdag om offentlige anskaffelser i Stavanger. Den arrangeres i år 23. mai.

Leverandører, men også innkjøpere

– Fagdagen er særlig myntet på leverandørene, men også de som arbeider hos offentlige oppdragsgivere vil ha nytte av fagdagen, forteller primus motor, advokat/partner Arne Oftedal i Simonsen Vogt Wiig.

På fagdagen blir det en oppdatering av aktuelle nyheter på anskaffelsesområdet. Blant annet tar man for seg hvordan man bør gjennomføre forhandlinger i anskaffelsesprosessene og det rettslige handlingsrommet partene har under en forhandling.

Erstatning ved anbudsfeil

EFTA-domstolens avgjørelse i Fosen-saken har vakt stor oppmerksomhet, og vil også være tema på fagdagen i Stavanger. Det dreier seg om adgangen til å kreve erstatning for anbudsfeil, og hvilken betydning domstolens avgjørelse har for rettsutviklingen. Saken står for tiden for Frostating lagmannsrett.

– Bruk av samspillsentrepriser har blitt populært hos enkelte, fastslår Oftedal, og et av innleggene på fagdagen tar for seg hvordan samspillentrepriser brukes i praksis i en offentlig anbudskonkurranse, og fordeler og ulemper med denne entreprisemodellen.

Anskaffelsesstrategi

Han konstaterer at mange offentlige oppdragsgivere fortsatt ikke er i mål med utformingen av en oppdatert anskaffelsesstrategi eller anskaffelsespolitikk i lys av det nye regelverket og de siste endringene i forskriftene. – Det er, sier han, eksempelvis mange kommuner som nå vurderer hvilken linje som skal velges, ettersom regelverket åpner for større valgfrihet enn før.

På fagdagen retter man søkelyset mot hva som kan være en god anskaffelsesstrategi for kommuner og andre offentlige oppdragsgivere, og det kommer tips om hvordan leverandørene bør forholde seg til ulike tilnærminger.

Nærmere info om fagdagen i Stavanger, samt påmelding finner du her:

http://www.naeringsforeningen.no/webfolder8.aspx?BookingId=634ea4ae-90f6-46c5-856e-3fa81b9721fb

Bli den første til å kommentere på "Stavanger samler leverandører, men også innkjøpere til fagdag i mai"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.