Stor kamp om plassene på årsstudiet i offentlige anskaffelser

Anbud365: Stor pågang til årsstudiet i offentlige anskaffelser, økt satsing på kompetanseGeir Arne Svenning leder Enhet for utadrettet virksomhet (EUV) ved Høgskolen i Molde (HiMolde), der årsstudiet i offentlige anskaffelser hører hjemme. Årsstudiet er en del av det nasjonale kompetanseløftet som er organisert under Anskaffelsesakademiet. I tillegg til årsstudiet er F&U-dagen innenfor offentlige anskaffelser aktivitetene som Anskaffelsesakademiet jobber med i dag.

Skriv ut artikkelen

I år rapporteres det om kamp om plassene på årsstudiet i offentlige anskaffelser. Mange flere enn det var plass til, søkte om å få komme med, men bare 30 var gode nok til å bli tilbudt studieplass. De har alle takket ja. Arbeidsgiverne har nå – i større grad enn i fjor -vært villige til å dekke hele eller deler av kostnadene for sine ansatte som vil øke sin anskaffelseskompetanse. – Dette er en meget positiv trend, understreker Geir Arne Svenning ved Høgskolen i Molde (HiMolde), som også antyder at det er et økende fokus på innkjøpets betydning også innenfor det offentlige.

Ved HiMolde er man nå ferdig med opptaket til kull 2 innenfor årsstudiet i offentlige anskaffelser. Det er et samarbeidsstudium sammen med Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), Norges Handelshøyskole (NHH), Universitetet i Bergen (UiB) og Høgskolen i Molde (HIM). Også Difi, KS og NHO med flere er med og vurderer emner. Dessuten arbeider de alle sammen med å etablere et anskaffelsesakademi, som ytterligere vil legge fokus på forskning og utdannelse innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser.

– Vi opplevde stor pågang på studiet som starter med første samling i Bergen den 26. september, forteller Svenning, leder for Enhet for utadrettet virksomhet (EUV) ved HiMolde. Det er under denne enheten at årsstudiet i offentlige anskaffelser hører hjemme. Etter at opptak er ferdig med vurderingene sine, og tilbud til studieplasser er sendt ut, er fasiten denne: Betydelig flere hadde søkt, men bare 30 studenter var gode nok til å bli tilbudt studieplass. Samtlige av disse har takket ja.

Meget godt fornøyde med studenttallene

Han fremholder at flere studenter i år har fått muligheten til å delta på dette studiet, ettersom arbeidsgivere har vært villige til å dekke hele eller deler av kostnadene for sine ansatte. – Dette er en meget positiv trend, understreker Svenning, sett i forhold til utlysningen vi hadde høsten 2016. NTNU, NHH, UiB og HiMolde er meget godt fornøyd med studenttallene, og vi gleder oss til å ta fatt på semesteret.

Ved den planlagte oppstarten høsten 2016 meldte 40 søkere meldte seg, og forbauselsen ble derfor stor når det viste seg at man ikke klarte å fylle opp klassen med 20 studenter. Manglende interesse eller vilje fra arbeidsgiverne med å yte støtte til deler eller hele studiekostnaden var trolig en del av forklaringen. At det var såpass mange som ikke støttet sine arbeidstakere som ønsker å styrke sin kompetanse innenfor emnet, ble ansett som merkelig.

Deltidsbasert studium

Årsstudiet i offentlige anskaffelser er deltidsbasert, og dimensjonert for å kunne fullføres parallelt med en alminnelig arbeidssituasjon. Studiet er skreddersydd for innkjøpere i offentlig sektor og undervisningen gjennomføres av lærekrefter fra alle de samarbeidende institusjonene.

Årsstudiet er en del av det nasjonale kompetanseløftet som er organisert under Anskaffelsesakademiet. Formålet med Anskaffelsesakademiet er å skape et rom for dialog mellom innkjøpsmiljøene og utdanningsinstitusjonene der de i fellesskap kan finne gode løsninger som kan dekke behovet for forskningsbasert utdanning innen offentlige anskaffelser. I tillegg til årsstudiet er F&U-dagen innenfor offentlige anskaffelser aktivitetene som Anskaffelsesakademiet jobber med i dag.

Jevn kjønnsfordeling

Kjønnsfordelingen er ca. 50% av kvinner og menn. Alder spenner fra 25 år og opp til 60 år. Svenning har ennå ikke rukket å få en geografisk oversikt hvor studentene befinner seg, men det ser ut til at det er søknader fra alle fylkene i hele landet.

 

Bli den første til å kommentere på "Stor kamp om plassene på årsstudiet i offentlige anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.