Strategi, oppfølging og seriøsitet sentralt når innkjøpere i kommune-Norge samles

Anbud365: Strategi, oppfølging og seriøsitet sentralt når innkjøpere i kommune-Norge samlesStyreleder i KS Innkjøpsforum (KSI), Lin Helliesen, åpner årssamlingen i Bergen 18. april.

Skriv ut artikkelen

Anskaffelsesstrategi, kontraktsoppfølging og seriøsitet står sentralt når innkjøpere fra kommuner og fylkeskommuner møtes til sin årlige samling – denne gangen i Bergen i april. På programmet til årssamlingen til KS Innkjøpsforum (KSI) er også den kommende stortingsmelding, som vil angi den profesjonelle retning offentlige innkjøp skal gå i årene fremover.

Bergen kommune er det lokale vertskapet for årssamlingen til KS Innkjøpsforum (KSI) 18.-19. april. Innbakt i årssamlingen er også årsmøtet for medlemmene i KSI. Vignetten for samlingen er «Anskaffelsesfunksjonen som strategisk styringspartner».

På årssamlingen er mye av oppmerksomheten rettet mot hovedlinjene i kommende stortingsmelding, og hvilke premisser som vil bli lagt her. Det er seniorrådgiver Ragnhild Sund i Nærings- og fiskeridepartementet som skal ta for seg dette temaet – etter at KSIs styreleder, Lin Helliesen, og finansbyråd i Bergen kommune, Dag Inge Ulstein, har ønsket velkommen til henholdsvis årssamling og Bergen. Sund skal, slik foredragets overskrift er, si noe om tema og de viktigste føringene i den kommende meldingen. Digitalisering, kompetanse og samfunnsansvar er trolig blant disse.

Anskaffelsesstrategi

Områdedirektør interessepolitikk i KS, Helge Eide, tar turen til Bergen for å svare på hva som skal til for at anskaffelsesfunksjonen virkelig blir et strategisk styringsverktøy. Innkjøpsrådgiver Rita Endresen, Værnesregionen, har fått i oppgave å si noe om anskaffelsesstrategi i praksis – utarbeidelse, forankring og implementering.

Og mer anskaffelsesstrategi: Hvordan en kommune har forankret innkjøpsstrategien strategisk og oppnådd praktiske resultater. Det skal innkjøpssjef Karin Nordal i Fredrikstad kommune si noe om før Avinor slipper til. Her er temaet – fra politiske mål til økt grønn verdiskaping: Innkjøp og byggeprosjekt hånd i hånd. Det er historien om hvordan innkjøpsrådgiveren påvirket gjennom hele anskaffelsen og på den måten bidro til innovasjon.

Kontraktsoppfølging

Innkjøp konsern i Bergen kommune skal bidra med et foredrag kalt «Organisering, rutiner og verktøy for målrettet kontraktsoppfølging». Det dreier seg om kontraktsoppfølging som spesialisert funksjon, og elektroniske verktøy som støtter prosessene. Hvordan ha kontroll med kontraktsvilkårene – lønns- og arbeidsvilkår og andre etterkontroller, spørres det.

Siste nytt om seriøsitetsbestemmelsene kommer fra Beatrice Dankertsen Hennyng, KS Advokatene, og seniorrådgiver Mona Stormo Andersen, Difi, skal vise vei i Difis «verktøyjungel» – ispedd kommunale eksempler. Og direktør i Klagenemndsekretariatet (og i Kofa), Anneline Vingsgård, skal gi råd om hvordan prosessene for klagebehandling bør være – med utgangspunkt i ulike sakstyper.

Bli den første til å kommentere på "Strategi, oppfølging og seriøsitet sentralt når innkjøpere i kommune-Norge samles"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.