Sunnmøre-kommune skjerper seg på innkjøp, dokumentasjonssvikt avdekket

Anbud365: Sunnmøre-kommune skjerper seg på innkjøp, dokumentasjonssvikt avdekketKommunedirektør Trond Arne Aglen vil skjerpe inn innkjøpsrutinene til Herøy kommune på Sunnmøre (foto: Iselin Nevstad Øvrelid).

Skriv ut artikkelen

Kommunen skal skjerpe seg på innkjøpssiden. Spesielt når det gjelder dokumentasjon. Det lover kommunedirektør Trond Arne Aglen i Herøy kommune på Sunnmøre etter at revisjonen har avdekket betydelig dokumentasjonssvikt. Dokumentasjonen er nok der, men litt her og der, ikke arkivert og da er det regelbrudd, heter det.

Herøy kommune ligger i Møre og Romsdal og har nærmere 9000 innbyggere. For tiden er det utfordringer på innkjøpssiden, skriver Vetlandsnytt. Svikten som er avdekket, gjør seg særlig gjeldende på dokumentasjonssiden.

Det er en forvaltningsrevisjon som har avdekket svikten, og kommunedirektøren har meldt tilbake til Søre Sunnmøre kommunerevisjon at arbeidet med å få på plass oppdaterte innkjøpsrutiner og reglement vil bli prioritert fremover. Resultatet ventes lagt frem til politisk behandling i løpet av året.

Dokumentasjonen er utfordringen

I forvaltningsprosjektet har revisjonen sett nærmere på en rekke innkjøp som kommunen har gjort de siste åra og funnet flere ting å sette fingeren på, heter det i Vetlandsnytt. Det gjelder særlig kommunens manglende evne til å legge fram dokumentasjon.

I ni av 15 kjøp i et investeringsprosjekt, og seks driftskjøp, har kommunen ikke greidd å legge frem den dokumentasjonen som revisjonen har bedt om, utover en kort kommentar på de fleste innkjøpene.

Litt her og der

Kommunedirektøren mener i brevet til revisjonen at dokumentasjonen på de vurderingene som er gjort, samt tilbud og avtaler, trolig ligger i epost og annen korrespondanse til ansatte og ledere. Så lenge denne dokumentasjonen ikke er arkivert og protokollført er dette regelbrudd, slår han fast.

Dette er en alvorlig svikt og i strid med lovverk, eksisterende rutiner og kommunens vedtatte innkjøpsstrategi, ifølge kommunedirektøren.

Bli den første til å kommentere på "Sunnmøre-kommune skjerper seg på innkjøp, dokumentasjonssvikt avdekket"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.