Tre aktuelle løsninger for kommunene etter RenoNorden-konkursen

Anbud365: Tre aktuelle løsninger for kommunene etter RenoNorden-konkursenHasteanskaffelser er ikke langsiktige avtaler, men midlertidige i påvente av resultatet av nye anbudsrunder med sikte på nye kontrakter i de respektive kommunene, sier advokatfullmektig Frida Behrens i Arntzen de Besche Advokatfirma

Skriv ut artikkelen

Etter RenoNorden-konkursen arbeider trolig nærmere 150 norske kommuner med hasteløsninger. – Vi må regne med en betydelig grad av hasteanskaffelser for å dekke det akutte behovet, sier advokatfullmektig Frida Behrens i Arntzen de Besche Advokatfirma til Anbud365 i en kommentar. Det kan også være aktuelt at konkurrenter går inn i RenoNordens sted i noen kontrakter, eller at kommunen tyr til egenregi – permanent eller inntil videre.

Det var i en børsmelding mandag denne uken at renovasjonsselskapet RenoNorden sa ifra at selskapet var konkurs. Siden 6. september har selskapet forhandlet om ni ugunstige kontrakter fra 2015 og 2016. Kontraktene er inngått med forskjellige kommuner. Både RenoNorden as og RenoNorden asa er konkurs.

NTB skriver tirsdag morgen at 150 kommuner er rammet av konkursen, og at flere kommuner nå jobber med en kriseløsning. RenoNorden har spesialisert seg i avfallshåndtering for husholdningsavfall og betegner seg som Nordens klart største aktør innen husholdningsrenovasjon.

– Hva skjer nå når Reno Norden er gått konkurs? 

Anbud365 har bedt advokatfullmektig Frida Behrens i Arntzen de Besche Advokatfirma om en kommentar:

– Vi må regne med en betydelig grad av hasteanskaffelser, understreker hun. Dette er ikke langsiktige avtaler, men midlertidige i påvente av resultatet av nye anbudsrunder med sikte på nye kontrakter i de respektive kommunene.

Det kan også hende at konkurrenter kjøper opp fra konkursboet og går inn i Reno Nordens sted i noen av kontraktene. – Det er, sier Behrens, avhengig av at det ikke dreier seg om vesentlige endringer. I den nye anskaffelsesforskriften er vilkårene for dette fastsatt.

Trolig vil eventuelt interesserte være blant dem som har deltatt i tidligere konkurranser, og i så måte er kvalifiserte, selv om de ikke ble tildelt kontrakt.

– Egenregi kan også være aktuelt, poengterer advokatfullmektig Behrens, det vil si at kommunen overtar søppelhentingen ved å overta de ansatte i firmaet etter reglene for virksomhetsoverdragelse. Bilene, som må verdsettes av konkursboet, kan i noen tilfelle fortsette i den kommunale driften gjennom at kommunen kjøper disse.

Bli den første til å kommentere på "Tre aktuelle løsninger for kommunene etter RenoNorden-konkursen"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.