Tre av fire vil at Kofa varsler hvem som skal behandle hver enkelt klagesak

Anbud365: Tre av fire vil at Kofa varsler hvem som skal behandle hver enkelt klagesakKommuneadvokat Morten Hermansen i Tromsø kommune vant ikke gjennom med sitt åpenhetskrav vis a vis Kofa, men et stort flertall i en Anbud365-meningsmåling støtter hans krav (foto: Marius Fiskum).

Skriv ut artikkelen

Nær tre av fire som svarte i en uhøytidelig meningsmåling i regi av Anbud365 mener at Kofa (Klagenemnda for offentlige anskaffelser) må fortelle hvilke tre nemndsmedlemmer som skal behandle de enkelte klagesaker. Hovedtyngden av de som svarte, er innkjøpere i det offentlige. Men Kofa deler ikke oppfatningen som meningsmålings-flertallet her gir uttrykk for.

Spørsmålet vi stilte i meningsmålingen, var formulert slik:

“Kommuneadvokaten i Tromsø har bedt KOFA i alle enkeltsaker si fra om hvilke nemndsmedlemmer som konkret skal behandle deres klagesaker. Bakgrunnen er et ønske om åpenhet og habilitet. I en konkret sak hadde kommunen nemlig – uten forvarsel – oppdaget at et KOFA-medlem som skulle behandlet deres sak, hadde representert motparten i flere andre saker for KOFA og domstolen. Er du enig i kravet fra Kommuneadvokaten – at KOFA i alle enkeltsaker skal si ifra om hvilke nemndsmedlemmer som skal behandle den enkelte klagesak?”

73,5% enig

Det var 113 som valgte å svare på spørsmålet, hvorav nærmere halvparten var innkjøper i det offentlige. 73,5% var enig i kravet fra Tromsøs kommuneadvokat i at Kofa i alle saker skal varsle hvilke tre nemndsmedlemmer som har/får saken. 10,6% var uenige og resten svarte «vet ikke».

Den uhøytidelige undersøkelsen foregikk med utgangspunkt i vårt nyhetsbrev hver fredag. Undersøkelsen er stengt nå, slik at mulighetene til å svare ikke lenger er til stede.

Kofas standpunkt

Bakgrunnen for at dette spørsmålet ble valgt var denne saken: Ny Kofa-praksis: Grep for mer effektive habilitets-avklaringer. Anbud365 ville ha en kommentar fra Klagenemndsekretariatet der Kofa inngår, til henvendelsen fra Kommuneadvokaten i Tromsø kommune om habilitets-utfordringen. Direktør i Klagenemndsekretariatet, Anneline Vingsgård, svarte bl.a.:

– Klagenemndssekretariatet har besluttet at man for fremtiden også kommer til å informere om hvem som for tiden er de sittende nemndsmedlemmene i de standardiserte oversendelsesbrevene. Vi kommer ikke til å sende ut brev om hvilke tre nemndsmedlemmer som skal møte i en konkret sak fordi vi mener det er tilstrekkelig å få generell informasjon om medlemmene som kan ende med å behandle den konkrete saken.

Bli den første til å kommentere på "Tre av fire vil at Kofa varsler hvem som skal behandle hver enkelt klagesak"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.