«Ung i anskaffelser» – ny møteplass for alle unge som jobber med innkjøp

Anbud365: «Ung i anskaffelser» - ny møteplass for alle som jobber med innkjøpFem unge anskaffelsesentusiaster har opprettet Ung i anskaffelser, en møteplass for alle som jobber med innkjøp i både offentlig og privat sektor. På bildet en av initiativtakerne, advokatfullmektig Therese Sætre Løfsgaard i Simonsen Vogt Wiig.

Skriv ut artikkelen

Med et helhetlig overblikk får man bedre offentlige anskaffelser. Denne grunntanken ligger bak etableringen av nettverket «Ung i anskaffelser» – en møteplass for alle som jobber med innkjøp i både offentlig og privat sektor. Bak står fem unge anskaffelsesentusiaster som jobber med feltet i ulike bransjer: Emilie Mora, Martin Hagen, Maud Bergesen, Haakon Schiøtz og Therese Sætre Løfsgaard.    

De mente det var på høy tid med et rendyrket nettverk for unge som jobber med offentlige anskaffelser, forteller en av initiativtakerne, advokatfullmektig Therese Sætre Løfsgaard i Simonsen Vogt Wiig. Nå står første samling for døren.

Nettverkets logo

Hun forteller til Anbud365 at målet med nettverket er å skape en arena for læring, og for å bli kjent med andre som jobber med anskaffelser på tvers av sektorer. Det vil arrangeres samlinger med både faglig og sosialt innhold som er åpent for alle som jobber med anskaffelser, med primært fokus på den yngre garde.

På tvers, ut av «siloene»

– Mye av læringen går ut på at vi gjennom et slikt nettverk blir kjent med personer som jobber med offentlige anskaffelser i ulike posisjoner. Noen holder til i advokatfirmaer, andre er hos offentlige oppdragsgivere og atter andre hos f.eks. konsulenter eller jobber hos leverandører, fremholder Løfsgaard, som har tro på at mer kunnskap om oppdragsgiveres innkjøpsbehov og ulike fagområder vil gi enda bedre anskaffelser. Slikt det nå er, blir det lett mye «silotenkning».

– Hvem kan slutte seg til?

Hun slår fast at nettverket ikke er forbeholdt jurister og advokater. I styret sitter f.eks. en økonom. Poenget er utveksling av kunnskap og erfaring fra ulike arenaer der offentlige anskaffelser står sentralt. Hva betyr «ung» aldersmessig? Løfsgaard vegrer seg for å sette aldersgrense, men «Ung i anskaffelser» forteller vel at selv om man er «ung til sinns» finnes det nok en naturlig grense oppad. 40 år, spør vi, og får til svar at 41,42,43 osv. kan være like naturlig – Vi setter ingen konkret aldersgrense, vi er fleksible, slår hun fast.

– Et nettverket åpent for interesserte over hele landet?

– Absolutt. Det er i første omgang planlagt samlinger i hovedstaden, hvor initiativtakerne holder til. Om man til vanlig holder til andre steder i landet er man selvsagt hjertelig velkommen til å delta på samlinger om man skulle befinne seg i hovedstaden. Per nå er vi i en oppstartsfase og må se hvor stor oppslutningen blir, poengterer hun. Det er også et økonomisk spørsmål, både for nettverket og for interesserte fra andre deler av landet. Hva som skjer videre, må vi få komme tilbake til.

Første samling

Den første pekepinn på interessen kommer på nettverkets første samling. Den finner sted 26. mars kl. 17, i lokalene til Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig på Filipstad Brygge 1 i Oslo. Foredragsholdere på første samling er Marianne Dragsten fra Vaar Advokat og seniorrådgiver Stian Tyvand Horne fra Digitaliseringsdirektoratet.

Nettverket Ung i anskaffelser finner du på både LinkedIn og Facebook. Informasjon og arrangementer vil løpende legges ut der, og gruppene er åpne for alle som er interessert.

Du kan melde deg på første samling gjennom denne linken.

Bli den første til å kommentere på "«Ung i anskaffelser» – ny møteplass for alle unge som jobber med innkjøp"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.