Universitetet i Bergen kapret Anskaffelsesprisen 2023

Anbud365: Universitetet i Bergen kapret Anskaffelsesprisen 2023Innkjøpssjef Kjetil Skog ved Universitetet i Bergen (UiB) mottok Anskaffelsesprisen 2023 på vegne av UiB av avdelingsdirektør Marit Holter-Sørensen i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) (foto: DFØ).

Skriv ut artikkelen

Universitetet i Bergen (UiB) fikk i dag Anskaffelsesprisen 2023. De fikk prisen for å legge vekt på bærekraft og miljø i anskaffelsen av møbler til universitetets nye sentraladministrasjon. Prisen deles ut av Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Tildelingen skjedde på Anskaffelseskonferansen i dag. Det er niende gang prisen deles ut.

– Universitetet i Bergen har en godt forankret anskaffelsesstrategi. De har jobbet helhetlig og tatt hensyn til miljøet fra start til slutt. Vi håper at prisen kan inspirere andre offentlige virksomheter, sier direktør for DFØ, Hilde Singsaas.

Bærekraftige anskaffelser

Anskaffelsesprisen går i år til en virksomhet som har utmerket seg i arbeidet med å gjøre bærekraftige anskaffelser. Universitetet i Bergen har gjenbrukt over 40% av møblene sine, noe som ga en reduksjon i CO2 på over 50% og en besparelse på mer enn sju millioner kroner.

Hele 25 statlige og kommunale virksomheter var nominert til årets anskaffelsespris. Bodø kommune, Oslo kommune, Universitetet i Oslo, Statens Vegvesen og Sykehusinnkjøp gikk til finalen sammen med Universitetet i Bergen.

– Juryen hadde en krevende oppgave siden det var så mange sterke kandidater. Det vitner om at anskaffelses-Norge jobber godt med bærekraft, sier Hilde Singsaas.

Tidligere vinnere

Hvert år deler DFØ ut Anskaffelsesprisen. I år skulle prisen gå til en virksomhet som har utmerket seg i arbeidet med å gjøre en mer bærekraftige anskaffelser.

Tidligere vinnere er:

2022: Oslo kommune og OneMed AS
2021: Rælingen kommune og HENT
2020: Ingen utdeling grunnet korona-restriksjoner
2019: Elverum kommune og Betonmast Innlandet
2018: Statsbygg og Undervisningsbygg (Oslo kommune) 
2017: Tysvær kommune og Oslo kommune
2016: Bergen kommune og Oslo kommune
2015: Universitetet i Bergen
2014: Skatteetaten, Universitetet i Oslo og Oslo kommune  

Bli den første til å kommentere på "Universitetet i Bergen kapret Anskaffelsesprisen 2023"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.