Veiledning om dynamisk innkjøpsordning planlegges, ventes før sommeren

Anbud365: Nå skal det bli fart på kontraktsoppfølgingen – beste praksis-veiledning lansert– Målet er at veiledningen og sjekklistene skal være nyttige for alle offentlige innkjøpere. Veiledningen er dynamisk, og DFØ skal også publisere flere eksempler som kan brukes sammen med veiledningen, sier fagansvarlig Anne Cathrine Jacobsen i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ).

Skriv ut artikkelen

– DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) holder på med en mer utfyllende veiledning om DPS (dynamisk innkjøpsordning) om hvordan regelverket skal forstås og i tillegg noen anskaffelsesfaglige råd innenfor regelverkets rammer. Vi planlegger publisering i løpet av første halvår 2021, sier kst. avdelingsdirektør Anne Cathrine Jacobsen i DFØ i en kommentar til Anbud365 om bruk av DPS.

Jacobsen peker på at det i høst har vært flere artikler i Anbud 365 om DPS både fra leverandører og offentlige oppdragsgivere. Det blir påpekt både fordeler og svakheter ved ordningen og flere er usikre på når ordningen egner seg og hvordan den DPS skal gjennomføres. Dette har resultert i ulike oppfatninger og varierende praksis både mht hvordan ordningen skal gjennomføres og for hvilke anskaffelser ordningen kan brukes.

– I en artikkel i Anbud 365 den 23. desember 2020 ble det sagt at Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) har varslet innstramninger i bruk av regelverket. Det er ikke snakk om å stramme inn eller utvide DPS, det har vi ikke mandat til. DPS er en prosedyre regulert i EU-direktivene og implementert direkte i norsk rett, understreker hun, men:

Veiledning kommer

– DFØ holder på med en mer utfyllende veiledning om DPS om hvordan regelverket skal forstås og i tillegg noen anskaffelsesfaglige råd innenfor regelverkets rammer. Vi planlegger publisering i løpet av første halvår 2021.

Som Jacobsen er inne på, har det nylig vært en rekke artikler på Anbud365 der dynamisk innkjøpsordning har vært tema. Her kan du finne alle åtte:

Anbud365-kommentatorene (V): Dynamisk innkjøpsordning effektiv

Anbud365-kommentatorene (III): Når rammeavtale er bedre enn dynamisk innkjøpsordning

Debatt om dynamisk innkjøpsordning er viktig

Våre erfaringer med dynamisk innkjøpsordning

Reiser tvil om dynamisk innkjøpsordning er i pakt med regelverkets formål

Bistand til samfunnssikkerhet og beredskap gjennom dynamisk innkjøpsordning

Dynamisk innkjøpsordning og lokale, miljøsertifiserte leverandører kjernen i elbil-satsing

Dynamisk innkjøpsordning sentralt verktøy da Hamar vant elbil-konkurranse

Bli den første til å kommentere på "Veiledning om dynamisk innkjøpsordning planlegges, ventes før sommeren"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.