Anskaffelse skal bidra til bedre bilberging ved kjempekaos på vinterveiene

Anbud365: Anskaffelse skal bidra til bedre bilberging ved kjempekaos på vinterveieneJustis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl svarte, stortingsrepresentant Bård Hoksrud spurte – om bilberging når trafikkaos oppstår på veiene.

Skriv ut artikkelen

Vinteren er ikke svært langt unna, og med den vogntog som står fast og skaper endeløse køer. I forbindelse med en ny anskaffelse av bilbergingstjenester kartlegger Politiet bl.a. på hvilken måte man best kan legge til rette for effektiv bilberging ved større hendelser som krever ekstraordinære ressurser – selv om det er løsninger for slike situasjoner også i dagens avtaler.

Dette fremgår av et skriftlig svar fra justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl på et spørsmål fra Stortinget. Bakgrunnen for svaret var et skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Bård Hoksrud. Han var alarmert av et trafikkaos på E18 i Agder i vinter der 2500 kjøretøy måtte stå stille i flere timer, fordi et vogntog fikk problemer. Derfor ville han vite om statsråden kunne tenke seg å gjennomgå avtaleverket for anbudskonkurranser for bilberging, slik at når større hendelser skjer, åpner man for at alle tilgjengelige ressurser kan brukes for å rydde/åpne veien raskest mulig.

Statsråden kunne avkrefte at kø-hendelsen i Agder oppsto som følge av manglende bilberging, men heller mangel på beredskap og kapasitet på snørydding, ifølge Politidirektoratet.

Ikke-eksklusiv avtale

Politidirektoratet (POD) har informert meg om at Politiets fellestjenester (PFT) på vegne av Agder politidistrikt har inngått avtale med Viking Redningstjeneste AS for inntauings- og beredskapstjenester. Kontraktene dekker bilberging, inntauing og hittegodshåndtering – og Viking har inngått slik avtale med samtlige politidistrikt i landet, men med unntak av Oslo. Dette er en såkalt ikke-eksklusiv avtale som betyr at politidistriktene har mulighet til å inngå avtaler om tjenester også fra andre leverandører der det er hensiktsmessig.

– Agder politidistrikt kjenner til denne muligheten. Politiet kan, om nødvendig, også bruke alle virkemidler uavhengig av avtaler dersom det er fare for liv og helse. Dagens avtaler politiet har om bilbergingstjenester, muliggjør derfor bruk av andre tilgjengelige ressurser, slo statsråden fast i sitt svar.

Ny anskaffelse

Nå er Politiet i gang med en ny anskaffelse av bilbergingstjenester, fremhevet statsråden, og det kartlegges blant annet på hvilken måte man best kan legge til rette for effektiv bilberging ved større hendelser som krever ekstraordinære ressurser.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelse skal bidra til bedre bilberging ved kjempekaos på vinterveiene"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.