Historisk hos kommune-innkjøperne: Ny styreleder, nytt navn og ny logo

Anbud365: Historisk hos kommune-innkjøperne Ny styreleder, nytt navn og ny logoLinda Bamberg fra Dønna kommune er ny styreleder i KS Anskaffelsesforum. Hun etterfølger Tommy Hestem fra Asker kommune (foto: privat).

Skriv ut artikkelen

Årets utgave av årssamlingen til KS Anskaffelsesforum (KSA) brakte 142 kommunale og fylkeskommunale innkjøpere sammen, og de fikk med seg en historisk konferanse: Formelt godkjent navneendring fra bruk av «innkjøp» til «anskaffelse» i forumets navn, ny logo som konsekvens av dette og, ikke minst, ny styreleder: Linda Bamberg fra Dønna kommune. Selv om det riktignok var det etterpåfølgende årsmøtet som sto for disse innslagene, vil ettertiden utvilsomt huske at det var på årssamlingen 26.-27.april 2023 ting skjedde.

På årsmøtet som ble gjennomført i tilknytning til årssamlingen, vedtok man også å endre styresammensetningen. Styret består fremover av 7 styremedlemmer i stedet for tidligere 5 styremedlemmer og 3 varamedlemmer. Dette vil øke kontinuiteten i sakene som blir behandlet i styret. Alle vedtak i årsmøtet var enstemmig.

Fire styremedlemmer gikk ut av styret i år: Tommy Hestem, Asker kommune (tidligere styreleder), Rita Endresen, Værnesregionen (tidligere nestleder), Øyvind Takle, Grimstad kommune og Svein Erik Dyrseth, Kristiansund kommune.

I det nye styret er det tre nye: Linda Bamberg, Dønna kommune (styreleder), Ehsan Saadatakhtar, Bærum kommune og Tina Hoaas, Alta kommune. Øvrige i styret: Jorid Bye, Trondheim kommune, Camilla Holm Nilsen, Arendal kommune, Torstein Åkra, Larvik kommune og Marianne Espedal Boge, Hå kommune.                                                        

Fra årssamlingen til KS Anskaffelsesforum 26.-27 april

Anskaffelsesfaglig erfaringsdeling                     

Årets konferanse hadde sin hovedoppmerksomhet knyttet til å øke anskaffelsesfaglig erfaringsdeling i kommunal sektor og danne enda bedre nettverk som knytter enda tettere sammen kommuner i samme region. KSA ønsker å være en brobygger for å forsterke deling og kompetanseheving på både nasjonal og regionalt nivå innen anskaffelsesfaget.

Selve konferansen var «delt opp» i to, i den forstand at første dag var innkjøpsledelses-dag. På dag to var temaet bærekraft.

Innkjøpsledelsesdagen ble bl.a. brukt til erfaringsdeling og tydeliggjøring av hvordan de ulike kommunene kan få «anskaffelser til å bli et viktig og brukt strategisk virkemiddel». I en uformell undersøkelse kom det inn hele 122 svar. Spørsmålet var hva som er de største tersklene og hva som trengs for å få anskaffelsesvirksomheten i kommunal sektor til å bli ansett som det viktige strategiske virkemidlet i løpet av de to-tre kommende årene. Disse tilbakemeldingene er nyttige for KS i sitt videre arbeid for å etablere god sentral og regional støtte.

Strategisk viktig

På innkjøpsledelsesdagen løftet finansbyråd Einar Wilhelmsen i Oslo kommune frem det strategisk viktige i å bruke innkjøpsmakten for å oppnå de politiske målene. Dette ble konkretisert ytterligere av Oslo kommunes seksjonsleder for konkurransegjennomføring UKE (Utviklings- og kompetanseetaten), Andre Frank samt avdelingsdirektør, Innkjøpstjenester i kommunen, Gunnar Wedde. Han beskrev hvordan Oslo kommune har lagt opp til administrative prosesser og metoder for å ivareta, oppfylle og rapportere tilbake til finansbyrådens og andre politiske målsetninger i Oslo kommune.

Merkevareordninger

Fra årssamlingen til KSA Anskaffelsesforum

De viktigste leverandørene av merkevareordninger innen bærekraft i Norge fikk presentert seg i bærekraftsdelen. Her fikk de fremmøtte en innføring i hva disse kunne levere av støtte for å oppnå enda bedre ivaretagelse av bærekraft i offentlige konkurranser og kontrakter.

I bærekraftsdelen fikk konferanse-deltakerne møte en ny aktivitet: De fikk dele erfaringer om hvilke strategiske mål innen bærekraft de faktisk må følge og hvordan de gjør dette operativt i sin kommune. Et ønske var tilbakemeldinger på hvilken bistand kommunal sektor ønsker fra både DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring), KS og miljømerkeordningsleverandørene for å bedre ivareta bærekraftsmålene i sine kommuner. Det kom inn 31 svar som grunnlag for å jobbe videre med å besvare og gi støtte på fremover.

Også neste år skal det være årssamling og årsmøte i KS Anskaffelsesforum, da i Larvik 23. og 24. april.

Bli den første til å kommentere på "Historisk hos kommune-innkjøperne: Ny styreleder, nytt navn og ny logo"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.