Offentlige anskaffelser: Stort og smått 9. februar

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 9. februarAdm. dir. Anita Krohn Traaseth og divisjonsdirektør Mona Skaret forteller om Innovasjon Norges samarbeid med Leverandørutviklingsprogrammet, der de nå er blitt partnere (foto: Kjetil Svorkmo Bergmann, Innovasjon Norge).

Skriv ut artikkelen

En drøy måned til vårens store anskaffelses-arrangement i Bergen, Innovasjon Norge er blitt partner i leverandørutviklingsprogrammet og i Danmark krever man for første gang i en sykehusanskaffelse bruk av plastemballasje som kan gjenbrukes. Østfold fylkeskommune får hederlig omtale av sin anskaffelsesstrategi og Irland tar i bruk video for å forklare SMB-ene hvordan offentlige anskaffelser foregår. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

15.mars skjer det i Bergen

Allerede en drøy måned før Anskaffelsesdagen i Bergen åpner sine dører, er det nær 100 påmeldte. Arrangementet den 15. mars er et samarbeid mellom Nima Bergen/Hordaland, Inventura As og Advokatfirma SimonsenVogtWiig. Arrangøren lover en praktisk tilnærming til sentrale tema som kategoristyring, forhandlinger og kontraktsoppfølging.

Må ha høye klimaambisjoner

Offentlige innkjøpere må legge mye større vekt på miljøkrav når vi handler produkter og tjenester. Dette er ikke bare noe regjeringen forventer, det er også noe næringslivet mener og venter på, går det frem av en ny undersøkelse, skriver avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi på E24.

Ny partner i Leverandørutviklingsprogrammet

– Jeg er veldig glad for at Innovasjon Norge blir partner i leverandørutviklingsprogrammet, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth. – Det betyr at NHO, KS, Difi og Innovasjon Norge skal jobbe enda tettere sammen om å gjøre offentlig-privat innovasjonssamarbeid til “den nye normalen”.

Anskaffelsesstrategi og innovasjon

Østfold fylkeskommunes anskaffelsesstrategi for 2018-2022 er et eksempel på en anskaffelsesstrategi med en tydelig satsing på innovasjon, fremgår det av en blogg hos Nasjonalt program for leverandørutvikling. For å nå hovedmålet skal det gjøres innovasjonsvennlige anskaffelser med mest mulig åpne og funksjonelle krav.

Entreprenørene vektes i ny driftskontrakt

Statens vegvesen Regions sør prøver ut et to-konvolutt system med vekting av tilbyderne ved drift- og vedlikeholdskontrakten Telemark Vest, skriver bygg.no.

Avisombæring på anbud

Samferdselsdepartementet inviterer til anbudskonkurranse om ny kontrakt om lørdagsombæring av aviser i områder uten avisbudnett. Kontrakten skal gjelde for en periode på 14 måneder fra 10. november 2018. Konkurransen omfatter nær 10% av lørdagsavisene i abonnement.

Konkurranse om helikopterrute

Samferdselsdepartementet har og kunngjort en ny konkurranse om drift av helikopterruten Værøy-Bodø med kontraktoppstart 1. august 2019. Fristen for levering av tilbud er 25. april 2018. I dag subsidierer staten hver tur/retur-billett på ruten Værøy-Bodø med over 10 000 kroner.

Fire ideelle fikk kontrakt

Borgestadklinikken har i etter konkurranse blitt tildelt omfattende kontrakter både volummessig og økonomisk av Helse Slør-Øst. Borgestadklinikken var tidligere eneleverandør, mens det nå er inne fire ulike leverandører. Alle disse er private ideelle leverandører, skriver helse- og omsorgsminister Bent Høie i et svar til Stortinget.

Godt nytt for hepatitt C pasienter

Resultatene etter det siste anbudet på hepatitt C-medisiner gir en rekke gode nyheter for de som er rammet av sykdommen. Det er Sykehusinnkjøp HF, divisjon legemidler som har gjennomført anbudene på hepatitt C-legemidlene. Høy avtalelojalitet har ført til at leverandørene har vært villige til å gi bedre pristilbud.

Forsvarsmateriell forlenger AV-avtale

Forsvarsmateriell IKT-kapasiteter forlenger rammeavtalen om leveranser av audiovisuelt utstyr og videokonferanse med Viju med to år. Estimert verdi på avtalen er 75-100 millioner kroner i året.

Vil ha flere SMB med, satser på video

Irland har lansert en rekke nye tiltak for å hjelpe flere små og mellomstore leverandører inn på markedet for offentlige anskaffelser. Etter innspill fra næringslivet selv satses det på en serie frokostmøter og en rekke videotilbud for å forklare anskaffelsesprosessen.

E-faktura i Sverige fra april 2019

Offentlige oppdragsgivere i Sverige skal fra og med 1 april 2019 få sine fakturaer tilsendt elektronisk. Det foreslår regjeringen. Det er stor samfunnsøkonomisk og miljømessig nytte i å gå over til elektronisk fakturering, heter det, besparelsene for samfunnet anslås til 1,4 mrd svenske kroner i en sjuårsperiode.

Stiller krav om gjenbruk av plast

Regionernes lægemiddelorganisasjon Amgros har kunngjort en fellesregional anskaffelse, som for første gang inneholder et krav til gjenbruk av plastemballasje. Utgangspunkt er et midtjysk gjenbruksprosjekt, og det gjelder plastemballasje til skyllevæsker på sykehusene.

13 danske kommunale innkjøpsfellesskap

Stort sett alle danske kommuner er medlem av et innkjøpsfellesskap. Det finnes i dag 13 kommunale innkjøpsfellesskap i Danmark, ifølge en undersøkelse som Kommunernes Landsforening (KL) har gjennomført. I tillegg er 91 av landets 98 kommuner med i et innkjøpsdatasamarbeid i regi av Statens og Kommunernes Indkøbsservice.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 9. februar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.