Sertifiseringsordningen og Anskaffelsesakademiet verd å prioritere

Anbud365: Universiteter gjør avtale om gjenbruk av brukt datautstyr- Som innkjøpere er vi verdiskapere. Å skape verdier betyr også å sørge for at verdiene benyttes lengst mulig og at restverdien kan utnyttes til nye produkter, fremhever Jacob M. Landsvik, innkjøpssjef ved Universitetet i Oslo til Anbud365.

Skriv ut artikkelen

Av Jacob M Landsvik, innkjøpssjef, Universitetet i Oslo

Det er med stor glede offentlige innkjøpere endelig kan få en sertifisering som innkjøper. Sertifisering i offentlige anskaffelser, SOA er nå en realitet. Dette har det vært snakket om i minst 10 år og nå er drømmen til mange av oss blitt virkelighet.

Det er kunnskap og ferdigheter sammen med standardisering og digitalisering som gir oss innkjøpere tilstrekkelig kapasitet. Alle opplæringstilbud av en viss kvalitet vil derfor sikre innkjøperne sårt tiltrengt kapasitet i planlegging, gjennomføring og oppfølging av offentlige anskaffelser. Universitetet i Oslo har 10 innkjøpere som har gjennomført eller er i ferd med å gjennomføre 60-studiepoengs opplæring i offentlige anskaffelser ved Høyskolen i Molde som er et glimrende tilbud for alle som ønsker å gjøre dette ved siden av en travel jobb. Anskaffelsesakademiet vil etter hvert bety mye for kunnskaps- og kompetanseutviklingen innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser og det samme vil den nye sertifiseringsordningen.

Det er å håpe at offentlige oppdragsgivere prioriterer disse tilbudene. Offentlige innkjøpere er verdiskapere som vet å omsette kunnskap og ferdigheter i konkret verdiskaping for egen virksomhet. Jeg er overbevist om at satsing på kunnskap og utvikling av innkjøpsfaglige ferdigheter vil øke verdiskapingen i stor grad. UiO sitt mål på mellomlang sikt er at alle innkjøpere skal bli sertifisert. På lengre sikt er målet at alle innkjøpere skal ha en master i offentlige anskaffelser.

Bli den første til å kommentere på "Sertifiseringsordningen og Anskaffelsesakademiet verd å prioritere"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.