Offentlige anskaffelser: Stort og smått 4. mars

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 4. marsMelanor, her ved sin adm.dir. Atle Hunstad, skal bl.a. jobbe for å fremme anskaffelser som strategisk virkemiddel for innovasjon og helsenæring i Norge, ifølge foreningens nye strategi.

Skriv ut artikkelen

Ny statistikk om offentlige anskaffelser, få dager igjen til årets første, gratis Anbud365-webinar/seminar og ny telefonavtale for statlige virksomheter. Veiledning for start-ups som ønsker å prøve seg på offentlige anskaffelser i hovedstaden er at fram, og gode råd mot cyberangrep er å få. En kommune avlyser avlysningen, en annen gjenbruker innkjøpte kvalitetsmøbler. Dansk forening foreslår gratis SMB-kurs i offentlige anskaffelser. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Anbud365-seminar 9. mars: Avvisningsrett og – plikt

Påmeldingene strømmer på til det første gratis, populære Anbud365-webinarer/seminarer i vår. 9. mars vil Wikborg Rein-advokatene Hanne Zimmer og Malene Reinertsen via en praktisk tilnærming klargjøre når oppdragsgiver har en avvisningsrett eller -plikt. Meld deg på du også – det begynner å haste!

Offentlige anskaffelser 611 mrd i 2020

Det offentliges innkjøp i 2020 utgjorde drøyt 611,3 mrd brutto, viser statistikk fra Statistisk Sentralbyrå. Statsforvaltningen totalt sto for 293,6 mrd, kommuneforvaltningen 249,9 mrd.

Ny telefoniavtale for statlige virksomheter

Statens innkjøpssenter har inngått en ny fellesavtale om telefonitjenester for statlige virksomheter. Telia ved Phonero er tildelt kontrakt som primærleverandør. Avtalen har varighet på inntil 5 år. Den dekker blant annet mobiltelefoni, fasttelefoni og sentralbord, og har et estimert omfang på 24 000 mobilabonnement.

Liten støtte for legemiddel-anbud

Bare en håndfull av instansene som har levert høringssvar, støtter regjeringens anbefaling om å innføre anbud på folketrygdfinansierte legemidler, skriver Dagens Medisin.

Ikke IKT-konkurranseutsetting i Forsvaret ennå

Regjeringen har foreløpig ikke tatt stilling til spørsmålet om utsetting av deler av Forsvarets IKT-virksomhet, men vil vurdere de anbefalingene som blir fremmet for behandling i regjeringen. Det skriver forsvarsminister Odd Roger Enoksen i et svar på et skriftlig spørsmål fra Stortinget.

Veiledning for start-ups

Oslo Business Region, finansiert og eiet av Oslo kommune, har laget veiledning for start-ups som ønsker å prøve seg på offentlige anskaffelser i hovedstaden. Årlig kjøper kommunen for 30 mrd, og behovet for innovasjon er økende. Veiledningen gir info om hvor man skal henvende seg, hvordan kople seg opp til rette enheter osv.

Innkjøpssjefindeks faller

DNB PMI (innkjøpssjefindeksen), justert for normale sesongsvingninger, falt med 0,4 poeng til 55,9 i februar. Det var tredje måned på rad med nedgang og indeksen var den laveste siden januar i fjor. Likevel var den over et langsiktig gjennomsnitt og peker mot videre vekst. Indeksen for nye ordre gikk ned, mens indeksene for produksjon og sysselsetting steg.

God råd mot cyberangrep

European Union Agency for Cybersecurity (ENISA) og CERT-EU har publisert et sett med beste praksis for cybersikkerhet for offentlige og private organisasjoner i EU.

Strategisk virkemiddel for innovasjon og helsenæring

Melanor skal jobbe for et attraktivt og velfungerende hjemmemarked og fremme anskaffelser som strategisk virkemiddel for innovasjon og helsenæring i Norge, heter det i Melanors ny strategi. Melanor er bransjeorganisasjonene for Medtek og LAB.

Anskaffelser med samepolitisk dimensjon

Det er første gangen vi tenker at også innkjøpsordninger, eller offentlige anskaffelser, kan ha en samepolitisk dimensjon, sa fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo i Troms og Finnmark fylkeskommune på Samekonferansen nylig.

NHO: Bruk anskaffelsesregelverket

Hvis man ønsker å stimulere seriøse norske arbeidsgiver kan man bruke anskaffelsesverket på en bedre måte, blant annet ved å stille krav ved anbud om lærlinger, og i større grad favorisere seriøse arbeidsgivere og ofte også norske bedrifter. Det sier viseadm.dir Anniken Hauglie i NHO til Nationen.

Utelukker lokale

NESO (Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon) mener anbudet til Statsbygg med modulbygg gjør at flere lokal som bygger etter den tradisjonelle måten da ikke får kommet med byggetilbud. – Dette utelukker jo klart en del lokale leverandører, sier Ulf Inge Arnesen i Alta Bygg AS til ifinnmark.no.

Elektro-støtte til ny Norgesmodell

Regjeringen skal lage Norges-modell med nasjonale seriøsitetskrav for alle offentlige anskaffelser. – Dette vil gi bedriftene like konkurransevilkår og forutsigbarhet, sier adm. direktør Ove Guttormsen i NHO-foreningen Nelfo. Samtidig er det er nødvendig med bransjespesifikke kjøreregler, fordi ingen bransjer er like, heter det i på elmagasinet.no.

Kommune avlyser avlysningen

Først ba man om tilbud. Så ga man oppdraget til ett firma. Deretter avlyste man konkurransen. Nå avlyser man avlysningen. Det handler om et datamaskininnkjøp i Andøy kommune, skriver vol.no.

Gjenbruk takket være kvalitetsinnkjøp

Hele den nye kontoravdelingen i Namdalshagen er fylt med gjenbrukte kontormøbler. – Dette lar seg gjøre ettersom kommunen i sin tid la vekt på kvalitet ved innkjøp av møblement, sier Jakob Stensby Skjærvik til Namdalsavisa.

Kommunekjøp til Ukraina

Ørsta, Volda og resten av kommunene i landet blir oppfordret til å «sende medisinsk utstyr til de modige soldatene i Ukraina». Ideen kommer fra ordføreren i Lyngdal kommune, som skal stå ansvarlig for innkjøpene etter en list de har fått fra Ukraina ifølge Mørenytt.

Foreslår gratis anskaffelseskurs for SMB

Til inspirasjon for politikere, heter det, har SMVdanmark samlet 30 forslag, som skal understøtte iverksettere i Danmark. Et av forslagene er gratis kurs for små og mellomstore leverandører i å lage tilbud i offentlige anskaffelser.

Finsk soliditetskontroll på direkten

En mulighet for oppdragsgivere til å sjekke direkte fra Skatteetaten at tilbydere har oppfylt sine skatte- og arbeidspensjonsforpliktelser er lagt til «finske Doffin», Hilmas nett-tjeneste, hankintilmoitus.fi. Oppdragsgivere kan imidlertid bare få en rapport knyttet til den pågående anskaffelsesprosedyren. Muligheten gjelder også småkjøp.

Nye finske anskaffelses-prioriteringer

Senter for kompetanse for bærekraftige og innovative offentlige anskaffelser, KEINO, vil fortsette arbeidet med å fremme bærekraftige og innovative anskaffelser med nye prioriteringer. I løpet av de neste to årene vil KEINOs virksomhet fokusere på anskaffelse av nye løsninger og implementering av økosystemavtaler med byer.

Milliardstor Microsoft-avtale

Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) har tildelt Atea en milliardstor Microsoft 365 avtale til i alt 87 kommuner og tre forsyningsselskaper. Det er fjerde gang den såkalte Microsoftavtalen er forhandlet. I 2014 var det 29 kommuner med, melder udbudsmedia.dk.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 4. mars"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.