En av de nye terskelverdiene kom skjevt ut, nå er den rettet opp

Anbud365: En ny terskelverdi kom skjevt ut, nå er den rettet oppTerskelverdi-endringene gjelder bare EØS-terskelverdiene i anskaffelsesregelverket. Nærings- og fiskeridepartementet, her ved næringsminister Jan Christian Vestre, vil komme tilbake til nasjonal terskelverdi senere.

Skriv ut artikkelen

Nye terskelverdier for kunngjøring av offentlige anskaffelser i EØS-området trådte i kraft 23. mars, men: I en tidligere versjon av meldingen fra Nærings- og fiskeridepartementet ble terskelverdi for andre oppdragsgiveres vare- og tjenestekontrakter ved en inkurie, som det heter, satt til 2,4 millioner kroner. Dette er nå korrigert og riktig verdi er 2,2 millioner kroner.

EØS-terskelverdiene justeres annet hvert år av Europakommisjonen som følge av endringer i valutakursene. Nærings- og fiskeridepartementet har fastsatt justerte EØS-terskelverdier i Norge for 2022-2024:

  • Ny terskelverdi for statlige myndigheters vare- og tjenestekontrakter er 1,4 millioner, og for andre oppdragsgiver er ny terskelverdi 2,2 millioner.
  • Ny terskelverdi for oppdragsgivere i forsyningskonkurranser er 4,5 millioner, og 56 millioner for konsesjonskontrakter.
  • For forsvars- og sikkerhetsanskaffelser er ny terskelverdi for vare- og tjenestekontrakter 4,5 millioner og bygge- og anleggskontrakter 56 millioner.

Se vedlegg for oversikt over alle de nye EØS-terskelverdiene.

Offentlige anskaffelser er underlagt et regelverk der beløpsgrenser bestemmer hvilke regler som gjelder. Anskaffelsesregelverket skiller mellom nasjonale terskelverdier og EØS-terskelverdier, som angir når det er plikt til å kunngjøre nasjonalt eller når det er plikt til å kunngjøre i hele EØS-området.

Forskriften finner du her

Bli den første til å kommentere på "En av de nye terskelverdiene kom skjevt ut, nå er den rettet opp"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.