Oslo-jakt på leverandører; skal bygge nettbasert plattform for ombruk av varer

Anbud365: Oslo-jakt på leverandører skal bygge nettbasert plattform for ombruk av varerOslo kommune har som mål å etablere en ombruksplattform som kan gi oversikt over tilgjengelig brukte produkter og koble sammen tilbud og etterspørsel, utstyr og materiell på tvers av virksomhetene i kommunen. På bildet: Marthe Arnesen, rådgiver samfunnsansvar - sirkulær økonomi ved Innkjøpstjenester i Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune.

Skriv ut artikkelen

Å tilrettelegge for ombruk er viktig for Oslo kommunes ambisjoner om å øke sirkulær økonomi, redusere materielt forbruk og ikke minst redusere klimafotavtrykket og avfall fra kommunens innkjøp. Nå har kommunen begynt jakten på leverandører som kan bidra til å bygge opp en nettbasert plattform for ombruk av varer. I første omgang er kommunen i gang med å sjekke markedet, så kommer anbudskonkurransen.

Oslo kommune er for tiden ute i markedet for å gjøre anskaffelsen kjent og få tilbakemelding fra leverandører med frist for å svare 28. september. Kommunen planlegger å kunngjøre selve konkurransen i høst/vinter – under forutsetning av at det blir avsatt tilstrekkelig midler til formålet, får Anbud365 opplyst. 

Ønsket er å etablere en nettbasert plattform for ombruk av varer. Med «ombruk» mener kommunen produkter eller materialer som brukes på nytt til samme formål som før, uten at de må bearbeides noe særlig. Det finnes i dag ingen felles løsning for intern ombruk i Oslo kommune som er egnet for systematisk og storskala ombruk. Målet er å etablere en ombruksplattform som kan gi oversikt over tilgjengelig brukte produkter og koble sammen tilbud og etterspørsel, utstyr og materiell på tvers av virksomhetene i kommunen.

Første steg – digital løsning

Ombruksplattformen skal tilrettelegge for effektiv kommunikasjon mellom aktuelle interessenter og intern distribusjon av produkter, utstyr og materiell som kommunen eier. Prosjektet avgrenses i første omgang avgrenses til utvikling av det første steget av en digital løsning – med enkel funksjonalitet som omfatter et fåtall produktkategorier, eksempelvis møbler, IKT-utstyr og tekstiler.

Å tilrettelegge for ombruk er viktig for Oslo kommunes ambisjoner om å øke sirkulær økonomi, redusere materielt forbruk og ikke minst redusere klimafotavtrykket og avfall fra kommunens innkjøp.

På sikt vil det kunne være et mål at en felles ombruksplattform kan dekke behovet for:  

  • Oversikt over eget/interne behov  
  • Synliggjøring av egne behov overfor andre virksomheter 
  • Oversikt over hva som finnes av tilgjengelige produkter og utstyr på tvers av virksomheter 
  • Oversikt over kommunens eiendeler 
  • Enkel registrering av utstyr 
  • Enkel reservasjon av utstyr 
  • Effektiv distribusjon 
  • Lån av utstyr fra andre 
  • Enkel kommunikasjon på tvers av virksomheter  
  • Enkelt å kunne benytte seg av tjenester for reparasjon, oppgradering og redesign

Bli den første til å kommentere på "Oslo-jakt på leverandører; skal bygge nettbasert plattform for ombruk av varer"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.