Skifte i Kofa, minst fem nemndsplasser kan bli ledige fra 1. juli

Anbud365: Skifte i Kofa, minst fem nemndsplasser kan bli ledige fra 1. juliAnbud365: Skifte i Kofa, minst fem nemndsplasser kan bli ledige fra 1. juli

Skriv ut artikkelen

Nærings- og fiskeridepartementet går nå ut med en invitasjon til interesserte til å melde seg eller foreslå kandidater til verv som medlem i Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA). Fem av medlemmene har sittet i nemnda de maksimale åtte årene og skal da normalt tre ut av nemnda. Det kan bli flere om noen av de øvrige ønsker avløsning. De nye medlemmene vil bli oppnevnt for perioden 1. juli 2023 til 30. juni 2027. Nemndas medlemmer oppnevnes av Kongen i statsråd.

Ifølge forskriften for klagenemnda er maksimal tid for sete i nemnda åtte år. Fem nemndsmedlemmer ble gjenoppnevnt i 2019 og har således sittet de maksimale åtte år: Karin Fløistad, advokat og partner i Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS, Kristian Jåtog Trygstad, advokat og partner i Advokatfirmaet Føyen Torkildsen AS, Marianne H. Dragsten, advokat og partner i Vaar Advokat AS, lagdommer Bjørn Berg, Trondheim, og Finn Arnesen, professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Halvard Haukeland Fredriksen, professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen ble også gjenoppnevnt i 2019, men ønsket senere å fratre. Han ble erstattet av lagdommer Arnt Skjefstad, som kom inn i nemnda i oktober 2020.

Kom inn i 2029

Nyoppnevnte i 2019 var Sverre Nyhus, leder av klagenemnda, Elisabeth Wiik, sorenskriver i Søre Sunnmøre tingrett, Alf Amund Gulsvik, advokat i CMS Kluge og Kjersti Holum Karlstrøm, partner og advokat i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA (SANDS). Disse kan bli gjenoppnevnt for ytterligere fire år, med mindre de ønsker å fratre.

KOFA skal bestå av høyt kvalifiserte jurister med god kompetanse innen praktisk tvisteløsning og regelverket om offentlige anskaffelser, fortrinnsvis dommere, advokater og personer fra akademia. Det blir lagt vekt på søkernes faglige dyktighet, heter det.

Departementet kan også lete selv

Kandidatene bør ha anledning til, og være motivert for, å ha vervet i hele perioden på fire år, mener NFD. De må også ha tilstrekkelig tid til å ivareta vervet. Dette innebærer å kunne delta på nemndsmøter ved telefonkonferanse ca. en mandag i måneden og å ferdigstille avgjørelsene den samme uken. Likeledes bør de delta på KOFAs årlige plenumsmøte, samt holde seg oppdatert på endringer som skjer i anskaffelsesregelverket.

Departementet vil vurdere forslagene og innstille de best egnede som kandidater til vervene. Ved behov vil departementet aktivt søke etter personer for å sikre en balansert sammensetning av nemnda.

Bli den første til å kommentere på "Skifte i Kofa, minst fem nemndsplasser kan bli ledige fra 1. juli"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.