Om lag 170 kommuner har «modeller» mot sosial dumping og arbeidslivskrim

Anbud365: Om lag 170 kommuner har «modeller» mot sosial dumping og arbeidslivskrimEn oversikt over omfanget av «modeller» til bruk i kampen mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet er sendt til EFTAs overvåkingsorgan (ESA). På bildet Bente Angell-Hansen, presidenten i ESA.

Skriv ut artikkelen

Om lag 170 norske kommuner og fylkeskommuner har vedtatt en eller annen form for bestemmelser mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Flere er i prosess for å få vedtatt slike. Noen har egne modeller, men det er sju modeller som dominerer – i første rekke Skiens- og Oslomodellen. Dette er informasjoner som er oversendt EFTAs overvåkingsorgan.

Det er Fagforbundet som har bidratt med informasjon om kommuner som har vedtatt tiltak mot sosial dumping og arbeidsmarkedskriminalitet. Bakgrunnen er at EFTAs overvåkingsorgan har bedt norske myndigheter om å informere om omfanget av kommuner som har lagt seg på samme praksis som Oslo- og/eller Skiensmodellen eller vilkårene som er publisert DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring), tidligere av Digitaliseringsdirektoratet.

Oversikten viser bl.a. at i to «gamle» fylker, Telemark og Sør-Trøndelag, har alle kommuner vedtatt en modell mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Også nye Trøndelag fylkeskommune har fått slike bestemmelser. Fylkesmannen i Telemark og Vestfold har for øvrig startet eget samarbeidprosjekt for å bekjempe a-krim – prosjekt «Medbyggerne».

Kristiansand og Sarpsborg er eksempler på kommuner som har lagt egne modeller til grunn, ifølge oversikten. I «gamle» Finnmark fylke arbeider flere kommuner aktivt for å få vedtatt modellen «10 strategiske grep». Fem Møre og Romsdalskommuner er i prosess med sikte på å få vedtatt bestemmelser mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet.

Sju sentrale modeller

Dette er de sju mest sentrale modellene:

Bli den første til å kommentere på "Om lag 170 kommuner har «modeller» mot sosial dumping og arbeidslivskrim"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.