Kjøp av renholdstjenester: Kompetansekravene må følges opp

Anbud365: Kjøp av renholdstjenester: Kompetansekravene må følges oppIngeborg Malterud i NHO Service og Handel, er ny fagsjef på Renhold og fasilitetstjenester i Drift og Service.

Skriv ut artikkelen

NHO Service og Handel har over tiår oppfordret innkjøpere til å vektlegge kontrakts- og fagkompetanse tyngre når de evaluerer pris mot kvalitet i sine anskaffelser på renhold. Nå er det fremgang på gang, noterer NHO-foreningen. Neste trinn er en oppfølging av tilbudets korrekte fremstilling av slik kompetanse når kvalitetspoengene skal fordeles, heter det.

– Vi oppfatter en positiv dreining på området og ønsker å gi de innkjøperne som er motor i en slik dreining honnør, sier Ingeborg Malterud som er ny fagsjef på Renhold og fasilitetstjenester i Drift og Service.

Advokat Henrik Bjørge, NHO Service og Handel

Også advokat Henrik Bjørge på fagområdet deler det inntrykk at bedriftene i større grad bes å redegjøre for personell med kompetansen på INSTA 800 baserte kontrakter og personell med fagbrev.

Oppfølging viktig

– Det er vi glade for, men neste trinn er en oppfølging av tilbudets korrekte fremstilling av slik kompetanse når kvalitetspoengene skal fordeles, sier han.  Hverken bedrifter generelt eller oppdragsgivere har noe nytte i at vektingen blir ødelagt av tilbud som er ufrivillig upresise eller feilaktige, og oppnår kvalitetspoeng de ikke skulle hatt, understreker Bjørge.

INSTA 800 er nordisk standarder for fastlegging og vurdering av rengjøringskvalitet. Standardene er viktige for alle som driver i renholdsbransjen samt alle som skal inngå avtaler om renholdstjenester.

Tips for kontroll av INSTA- og fagbrevkompetanse

NHO Service og Handels medlemmer som leverer renholds – og fasilitetstjenester er opptatt av seriøst arbeidsliv og at medarbeiderne har den kompetansen som skal til for å løse kunder og oppdragsgiveres behov. Oppdragsgivere og innkjøpere av renhold kan enkelt søke opp hvem og hvor mange i en virksomhet som er sertifisert personell innen INSTA 800.

Kontroller sertifiseringene:

  • DNV GL INSTA 800 rengjøringskvalitet personsertifiseringer her
  • Sintef Certification sertifiserte personer her
  • Utdanningsdirektoratet, blant annet ved utdanningsdirektoratet.no, har informasjon om innhold og krav til fagbrev som renholdsoperatør. Utdanningsdirektoratet og regionenes opplæringskontorer har registre over utstedte fagbrev for renholdsfaget.
  • Mer generell informasjon og veiledning for innkjøp av renholdstjenester finner du på NHO Service og Handels renholdsportalen.

Bli den første til å kommentere på "Kjøp av renholdstjenester: Kompetansekravene må følges opp"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.