Anders Skumsnes kapret jobben som innkjøpssjef ved Universitetet i Oslo

Anbud365: Anders Skumsnes kapret jobben som innkjøpssjef ved Universitetet i OsloNy innkjøpssjef ved Universitetet i Oslo, Anders Skumsnes.

Skriv ut artikkelen

Anders Skumsnes (55) har fått jobben som innkjøpssjef ved Universitetet i Oslo. Og Skumsnes trenger all den erfaring og kompetanse han har når han skal overta etter Jacob Landsvik, som fratrer stillingen ved utgangen av juni i år. Stillingen er en av de mest ettertraktede i landet på området offentlige anskaffelser.

Landsvik her nådd den grense som Staten har satt for å være i slike tillinger. Skumsnes møter en helprofesjonell, høyt digitalisert innkjøpsavdeling, der ny kompetanse skaffes og eksisterende oppdateres jevnlig og løpende.

Skumsnes – født 1967 – har i sin karriere vært innom en rekke sentrale stillinger. Hans start var i daværende Østfold fylkeskommune, en del av den offentlige forvaltning han nå vender tilbake til. Oslo er jo også en fylkeskommune.

Siden fylkeskommunen har han bl.a. vært direktør i Helse Sør-Øst, leder av Statens innkjøpssenter og direktør i Forsvarets Fellestjenester/Forsvarsmateriell. Han var prosjektleder for etablering av Statens innkjøpssenter og første leder av dette senteret, som i dag er en del av anskaffelsesdivisjonen i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Det vakte en del spekulasjoner da Skumsnes brått sluttet i Statens innkjøpssenter og meldte overgang til Forsvaret. Men spekulasjonene gav seg ganske raskt da det ble åpenbart at Forsvaret hadde gjort en god rekrutteringsjobb til en nyopprettet stilling.

Utdannelsen har Skumsnes hentet både fra Universitetet i Bergen, Norges Handelshøyskole og BI. Innkjøp, logistikk og strategisk ledelse er sentrale elementer i hans kompetansebakgrunn. Og studier i japansk (!).

Mange ønsker han som foredragsholder, og han er mye brukt av Nima Utdanning.

Bli den første til å kommentere på "Anders Skumsnes kapret jobben som innkjøpssjef ved Universitetet i Oslo"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.