Anskaffelsesdag i Bergen: Kunnskapsdeling på tvers av offentlig og privat sektor

Anbud365: Anskaffelsesdag i Bergen: Kunnskapsdeling på tvers av offentlig og privat sektorPå Anskaffelsesdagen 14. mars i Bergen: Irene Stendal Lønøy, innkjøpsdirektør i G2 Ocean, gir et innblikk i shipping og veien til bærekraftige, strategiske anskaffelser der. Og det blir debatt om konkurransepreget dialog med Harald Alfsen som leder.

Skriv ut artikkelen

Skjerpede klima- og miljøkrav, første delutredning til helt nytt anskaffelsesregelverk for det offentlige har vært på høring, delutredning nr. 2 kommer i mai. Dette er eksempler på at anskaffelser i offentlig er et fagfelt i stadig endring – på samme måte som i privat sektor. På Vestlandets største anskaffelseskonferanse, Anskaffelsesdagen i Bergen, 14. mars er det nettopp kunnskapsdeling på tvers som det inviteres til. Det dreier seg om bærekraft, om konkurransepreget dialog, internasjonal beste praksis og ikke minst, ett og annet fra KOFA-praksis. Et tettpakket og høyaktuelt program, med andre ord.

Bak Anskaffelsesdagen i Bergen står Simonsen Vogt Wiig, Inventura og Innkjøpsforeningen. Påmelding og program finner du her, påmeldingsfristen er 22.februar.Etter endt konferanse blir det mingling og tapas, fremgår det av invitasjonen.

En rekke go’biter

Blant go’bitene på programmet er presentasjon av et veikart for bærekraft i energibransjen. Det er Trine Svalestad, bærekraftstrateg i Aker Solutions, som skal stå for den presentasjonen. Og mer bærekraft: Ove Kenneth Nodland i Inventura går gjennom hvordan man kan oppnå mest mulig bærekraft for hver investert krone.

Det er partner i Simonsen Vogt Wiig, Trine Lise Fromreide, som tar for seg de foreslåtte endringer i anskaffelsesregelverket – så vidt nevnt innledningsvis i denne artikkelen. Mens vi er inne på offentlige anskaffelser: Det blir debatt om konkurransepreget dialog, der Espen Herland, Sturla Alvheim og Thomas Lerøy deltar, og Harald Alfsen leder. KOFA vil som vanlig presentere fra sin praksis – denne gangen ved Olav Hovda Ottesen, som er juridisk seniorrådgiver i klagenemnda.

Oppdrett og mobilitet

På Anskaffelsesdagen i Bergen 14. mars kan du også høre om erfaringer fra arbeid med mobilitet når det gjelder å kjøpe nye tjenester og produkter. Det er Kristian F. L. Amlie som står for dette bidraget. Supply chain-utfordringer i oppdrettsbransjen står også på programmet – ved innkjøpsdirektør Geir Småvik i MOWI Feed. Og Irene Stendal Lønøy, som er innkjøpsdirektør i G2 Ocean, gir et innblikk i shipping og veien til bærekraftige, strategiske anskaffelser der.

Partner i CMS Kluge, Anne Buan, deler på sin side gode tips for IKT-anskaffelser, og det blir internasjonalt: Divisjonsdirektør i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring), Dag Strømsnes, hospitere for tiden i en av OECDs ledergrupper, men tar seg en Bergens-tur i anledning av Anskaffelsesdagen der. «Internasjonal beste praksis på anskaffelser» er overskriften på hans bidrag.

Skulle du dertil få lyst til å høre noe nærmere om Anbud365, er også Anskaffelsesdagen Bergen 2024 stedet. Redaktøren tar turen til Bergen og står for presentasjonen.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsesdag i Bergen: Kunnskapsdeling på tvers av offentlig og privat sektor"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.