KS seminar: Om beste praksis-veiledning og rykende ferskt om lovforslag

Anbud365: KS seminar: Om beste praksis-veiledning og rykende ferskt om lovforslagTo attraksjoner på KS Anskaffelsesseminar 20.-21.november: Anne Cathrine Jacobsen, DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) om beste praksis-veiledning for kontraktsoppfølging og leder av Anskaffelsesutvalget, Halvard Haukeland Fredriksen, om deres delinnstilling 1 som skal være klar to uker før seminariet.

Skriv ut artikkelen

Første innstilling fra utvalget som ser på omfang av, forenkling i og samfunnshensynsregler i anskaffelsesloven kommer 4. november. To uker senere entrer utvalgets leder, professor Halvard Haukeland Fredriksen, talerstolen på KS anskaffelsesseminar for å gi innføring i hva utvalget har funnet på. Dette topper programmet på årets utgave av dette seminaret, som går over to dager – 20.-21.november.

Seminaret skal gjennomføres på Thon Hotel Arena på Lillestrøm, og det er satt et tak på 150 deltakere. Påmeldingsfristen er 4. oktober. Seminarets formål er å gi en oppdatering på hva som hadde skjedd i faget offentlige anskaffelser det siste året, heter det i KS egen omtale.

Beste praksis-veiledning

Det er et juridisk fagseminar, men også DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) skal få låne talerstolen ved flere anledninger gjennom de to dagene. Ikke minst skal Anne Cathrine Jacobsen ta for seg beste praksis-veiledningen for kontraktsoppfølging. Den utgaven som retter seg mot oppfølging av krav sprunget ut av Norgesmodellen er allerede lansert. Der fins også veiledning som med fordel kan benyttes generelt i forbindelse med oppfølging av kontrakter.

Kanskje kan beste praksis-veiledningen som skal rette seg mot oppfølging av miljø- og klimakrav være klar når Jacobsen starter sitt foredrag. Regjeringen er ambisiøs og trykker på, mens DFØ jobber på høytrykk. Jacobsen er krumtappen i DFØs arbeid med disse veiledningene.

Nytt fra DFØ, Kofa og domstoler

Nytt fra DFØ er for øvrig også et eget punkt på programmet, og det er Jan Henrik Skogen som skal sørge for at seminar-deltakerne er helt oppdatert på dette området når de sier farvel.

Likeledes skal KS Advokatene gi oppdateringer på nye saker fra Kofa og domstolene, samt hva som måtte være av nytt fra lovgiver og saker av interessepolitisk betydning.

Bærekraftrapportering og anbudssamarbeid

Bærekraftsansvarlig i KS, Anne Romsaas, skal fortelle om utviklingen innen bærekraftsrapportering og taksonomi, mens Kjell Sunnevåg fra Konkurransetilsynet tar for seg det stadig og jevnlig tilbakevendende problemet med anbudssamarbeid. Forbud mot anbudssamarbeid, heter det i programmet. Kanskje er han også innom de nye retningslinjene til Europakommisjonen om horisontalt samarbeid, publisert 1. juni i år, som Konkurransetilsynet heretter følger.

Bli den første til å kommentere på "KS seminar: Om beste praksis-veiledning og rykende ferskt om lovforslag"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.