To i finalekamp om Anskaffelsesprisen 2021

Anbud365: To i finalekamp om Anskaffelsesprisen 2021Toppledelse for de to finalekandidatene i kampen om Anskaffelsesprisen 2021: Kommunedirektør Eivind Glemmestad i Rælingen kommune og direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet.

Skriv ut artikkelen

Kampen om årets utgave av Anskaffelsesprisen i regi av DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) skal stå på den heldigitale Anskaffelseskonferansen 23.november. To kandidater er av juryen nominert til finalekampen:

  • Samarbeid mellom Folkehelseinstituttet og Netcompany om utvikling av en smittesporingsapp.
  • Samarbeid mellom Rælingen kommune og HENT om oppføring av nye Fjerdingby skole

Og det er de påmeldte til Anskaffelseskonferansen som skal avgjøre hvem av disse to som drar av gårde med denne gjeve prisen.

Anskaffelsesprisen 2021«Sammen om smartere innkjøp» deles ut til en oppdragsgiver i offentlig sektor og dens leverandør som har, eller har hatt, et spesielt godt samarbeid om smartere innkjøp. Samarbeidet om kontrakten må ha vist og vise handlekraft, synliggjøre synergier, og gi merverdi for partene.

Kontrakten som kom ut av anskaffelsesprosessen, må ha virket lenge nok til å kunne se om implementering og kontraktsoppfølging har blitt utført på en best mulig måte, og har gitt merverdi for partene. Samarbeidet om kontrakten må ha vist og vise handlekraft og synliggjøre synergier.

Fra juryens begrunnelser sakser vi:

Folkehelseinstituttet (FHI) og Netcompany

FHI samarbeidet med Netcompany om å utvikle en app for nasjonal smittesporing. Appen ble utviklet under tidspress, og det måtte sikres at leveransen var en lovlig anskaffelse. FHI fikk mye kritikk for den første versjonen. Avgjørende for nominasjonen er at appen ble en god løsning som ivaretok befolkningens tillit, slik at flest mulig ville bruke smittesporingsappen.

Utviklingen av appen var drevet av godt samarbeid og god brukerinvolvering. Juryen vil spesielt trekke fram gjennomføringen av en heldigital anskaffelse, og kreativ bruk av digitale plattformer i prosessen. Relevante fagmiljøer ble involvert i arbeidet og problemer, utfordringer og innspill ble diskutert i åpne fora. Dialog med markedet ble gjennomført via nettsidene til FHI og FHIs Twitterkonto, blant annet. Dette er gjennomført som en dynamisk innkjøpsordning (DPS). Det er positivt at de har lagt til rette for innovasjon ved å bruke åpen kildekode.

Resultatet av samarbeidet er å regne som svært suksessrikt fordi appen har vunnet personvernprisen og er nå lastet ned 1 million ganger.

Rælingen kommune og HENT om utviklingen av nye Fjerdingby skole

Rælingen kommune jobber sammen med HENT om å bygge nye Fjerdingby skole. Skolen er Norges første BVP (Best value procurement)- skoleprosjekt [SR1], og skal stå ferdig oppført i oktober 2022. Nominasjonen er basert på resultatene i første fase av anskaffelsen.

Juryen ønsker spesielt å trekke fram arbeidet med markedsdialog, tydelige mål og at konkurransen la til rette for ulike måter å løse oppdragsgivers behov på. Svært positivt er også godt fokus på rolleavklaring og rutiner for håndtering av utfordringer, og jevnlig oppfølging av dette i prosjektets samarbeidsmøter.

Hensyn til bærekraft er ivaretatt gjennom seriøsitetsbestemmelser for å motvirke arbeidslivskriminalitet, en innovativ løsning for energisentral og løsninger som ivaretar mest mulig av vegetasjonen. Prosjektet er dokumentert gjennom en BREEAM very good sertifisering. Krav til universell utforming ivaretas både inne og ute, og det lagt til rette for utendørs undervisning. Prosjektet har brukt EHF og Tendsign.

Den digitale utgaven av Anskaffelseskonferansen går av stabelen tirsdag 23. november. Program og påmeldingsmulighet finner du her.

Bli den første til å kommentere på "To i finalekamp om Anskaffelsesprisen 2021"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.