Offentlige anskaffelser: Stort og smått 17. april

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 17. aprilDirektoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) har et betydelig behov for nyutvikling av sine nettsteder, heter det. I april kommer det i den anledning en konkurranse. Avdeling for offentlige anskaffelser skal for øvrig over til DFØ 1. september 2020. På bidet: Hilde Singsaas, direktør i DFØ (foto: Espen Sturlasson).

Skriv ut artikkelen

Kofa sikter seg inn på 29. oktober når det gjelder sin årlige konferanse, Statsbygg har betalt fakturaer for over en mrd før forfall til sine leverandører og Helse Vest har etablert en løsning for felles innkjøp og forsyning av svært viktige varer. Store kommuner og regioner i Sverige har gjennomført «solidariske anskaffelser», NHOs anskaffelseskonferanse er utsatt og Forsvarsmateriell velger norsk. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Kofa-konferanse 29. oktober, kanskje …

Kofa-konferansen i år er planlagt til 29.oktober. Programmet er klart, men på grunn av koronavirus-situasjonen avventer Kofa utsendelsen av programmet. Når forholdene er mer avklart, kommer Kofa tilbake med nærmere info om påmelding og program.

NHO-konferanse utsatt

NHO utsetter sin Anskaffelseskonferanse 2020 – Bærekraftige offentlige anskaffelser til 13. oktober.

Fellesinnkjøp spesial i Helse Vest

I samband med COVID19-pandemien har Helse Vest etablert en løsning for felles innkjøp og forsyning av varer som det er særs viktig å ha tilgang på, heter det i en redegjørelse til styret i det regionale helseforetaket.

Fremskynder leverandør-betaling

Statens vegvesen oppfordringen fra kommunalministeren og betaler fakturaer så raskt som mulig. Dette er et tiltak for å bidra til å bedre likviditetssituasjonen for Vegvesenets leverandører.

Utbetalt 1,2 mrd siste måned

Da koronakrisen var et faktum startet Statsbygg å betale fakturaer før forfall for å styrke likviditeten hos sine leverandører. Denne likviditetsdugnaden innebærer at fakturaer betales straks de er kontrollert og godkjent, uavhengig av avtalt kredittid. Siden dugnaden startet har Statsbygg ubetalt 1,2 milliarder kroner til byggebransjen.

Velger norske leverandører

Forsvarsmateriell har signert kontrakt for oppgradering av Beltevogner (BV206) med de norske leverandørene CHSnor i Moelv og Tepas industrier i Trysil. Total kontraktsverdi er ca. 65 millioner norske kroner.

NHO går for Digdirs «korona-veiledning»

NHO viser til Digdirs veiledning om offentlige anskaffelser og korona-pandemien. Deler av veiledningen og eksemplene er rettet mot bygg- og anleggsanskaffelser.

Må redegjøre for a-krim og innkjøp

Ved kjøp av varer og tjenester har offentlige oppdragsgivere et særskilt ansvar for å motvirke a-krim. Jernbanedirektoratet skal i årsrapporten redegjøre for resultater fra oppfølging av inngåtte kontrakter med Bane NOR og hvordan virksomhetens anskaffelser er innrettet for å gjennomføre dette hensynet, heter det i tildelingsbrevet for 2020.

Skal ta grep om sine nettsteder

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) har et betydelig behov for nyutvikling av nettsteder i tiden som kommer, i tillegg til drift og utvikling av dagens løsninger. Bl.a. skal avdeling for offentlige anskaffelser overføres til DFØ 1. september 2020. I april skal DFØ kunngjøre en konkurranse om tjenester tilknyttet sine nettsteder.

180 kommuner vedtatt «10 gode råd»

Samarbeid mot svart økonomi (SMSØ) har utarbeidet 10 gode råd for å hindre svart økonomi og arbeidslivskriminalitet i kommuner og fylkeskommuner i forbindelse med offentlige anskaffelser. Ca. 180 kommuner har nå vedtatt disse 10 gode rådene, leser vi i Felles årsrapport for etatenes innsats mot arbeidslivskriminalitet 2019.

Solidarisk innkjøpsinnsats

De største kommunene og regionene i Sverige er gått sammen for å styrke innkjøp av verneutstyr og andre mangelvarer til alle landets kommuner. Gjennom å gå sammen kan vi agere mer kraftfullt på det internasjonale markedet og de største virksomhetene kan bidra solidarisk og ansvarsfullt til at hele landet får det de trenger, heter det.

Minimumskrav til grønne innkjøp

For at utnytte potensialet i grønne offentlige innkjøp vil EU-kommisjonen fra 2021 komme med forslag om å innføre minimumskrav og mål for slike innkjøp innenfor sektorspesifikk lovgivning. Obligatorisk rapportering for å overvåke utbredelsen av grønne offentlige innkjøp hører også med.

Strategiprosess i Finland

For første gang har finske innkjøpere bidratt med helhetlige situasjonsbilder og utviklingsperspektiver inn mot utarbeidelse av en nasjonal anskaffelsesstrategi. Denne blir klar tidlig høst 2020. Innenfor sju nærmere tema er det kommet forslag til tiltak og anbefalinger rettet inn mot offentlige oppdragsgivere og leverandørmiljøene.

Utsatt frist for pris-kandidater

Fristen for å foreslå kandidater til prisen 2020 Procura+ Awards er utsatt til 30. april pga corona-utbruddet. Det er fire kategorier: Bærekraftige anskaffelser, innovative anskaffelser, årets anskaffelsesinitiativ og fremragende innovative anskaffelser. Prisen er et EU-støttet initiativ fra ICLEI Europe – et nettverk for lokal bærekraft.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 17. april"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.