Hvordan kan gjennomføringen av Stortingsmelding 22 bli en realitet?

Anbud365: Hvordan kan gjennomføringen av Stortingsmelding 22 bli en realitetSamtidig som de teknologiske mulighetene for heldigitalisering ligger der, så ble det i webinaret påpekt at et samarbeid mellom systemutviklere, innkjøpere og politikere er nødvendig for å få det hele på plass, skriver artikkelforfatteren.

Skriv ut artikkelen

Av Christian Lien, Content Marketing Manager, Mercell Norge

Stortingsmelding 22 omhandler bl.a. digitaliseringen av offentlige anskaffelser, og selv om mye er gjennomført allerede, er det fortsatt en del manuelt arbeid som gjenstår i anskaffelsesprosessen.

Globale standarder er kun implementerte gjennom deler av anskaffelsesprosessen, og noe overføring mellom systemer foregår manuelt. For innkjøperne innebærer dette blant annet at de må gjette seg fram til svaret på en del spørsmål rundt statistikk.

Onsdag 25. november avholdt GS1, i samarbeid med Mercell og APX, et webinar hvor de sammen utforsket mulighetene for heldigitalisering av anskaffelsesprosessen.

En digital flyt gjennom hele anskaffelsen

I webinaret presenterte de tre bedriftene sine løsninger og la fram et scenario om hvordan bruken av globale standarder i anskaffelsen av varer kan skape en digital flyt gjennom hele prosessen, fra kunngjøring til bestilling og oppfølging etter kontraktstildeling.

Innkjøper Diana Byberg fra Nordre Follo kommune deltok også, og stilte spørsmål angående praktiske realiteter ved bruken av globale standarder i KGV. For innkjøperne kan dette innebære fordeler i form av bedre data og mer oversikt, men også utfordringer i forhold til hvordan leverandørene etterfølger bruken av standardene.

Samarbeid er nødvendig for å nå målet

Samtidig som de teknologiske mulighetene for heldigitalisering ligger der, så ble det i webinaret påpekt at et samarbeid mellom systemutviklere, innkjøpere og politikere er nødvendig for å få det hele på plass.

At mange er opptatt av gjennomføringen av Stortingsmelding 22, noe som viste seg i høy deltakelse og høyt engasjement rundt webinaret, melder webinarvertene. Akkurat hvordan digitaliseringen av offentlige anskaffelser vil utspille seg framover er usikkert, men GS1, Mercell og APX presenterte her en mulig vei til målet.

Dersom du vil vite mer om løsningene som ble presentert, kan du se opptak av webinaret her.

Bli den første til å kommentere på "Hvordan kan gjennomføringen av Stortingsmelding 22 bli en realitet?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.