Markedsplassen for skytjenester – første konkurranse rett rundt hjørnet

Anbud365: Markedsplassen for skytjenester – første konkurranse rett rundt hjørnetProgramdirektør Sverre Christian Stoltz i Divisjon for offentlige anskaffelser i DFØ har ansvaret for Markedsplassen for skytjenester. Han sjøsetter snart markedsplassens første avtale. Konkurransen er rett rundt hjørnet.

Skriv ut artikkelen

Invitasjonen til den første avtalen i regi av den nyetablerte Markedsplassen for skytjenester i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) er snart ute i markedet. Avtalen skal sikre at offentlige oppdragsgiverne til enhver tid har tilgang til kvalifiserte konsulenter innenfor skytjenester. Det dreier seg om en avtale med tre delområder. Flere enn hundre virksomheter har hittil gitt signal om at de vil sluttet seg til avtalen – statlige, kommunale og fylkeskommunale virksomheter.

Statens innkjøpssenter ble opprettet 1. januar 2016 og er en avdeling i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). DFØ fikk i 2019 i oppgave å etablere en Markedsplass for skytjenester for alle offentlige virksomheter. Det vil si at avtaler på Markedsplassen, i tillegg til statlige virksomheter, omfatter kommuner og fylkeskommuner. Markedsplassen skal gjøre det enklere for statlige og offentlige virksomheter å anskaffe sikre, lovlige og kostnadseffektive skytjenester. Avtalene som inngås for Markedsplassen vil være frivillige å ta i bruk for virksomhetene. Dette betyr likevel at det mulige antallet brukere av ordningen er svært høyt.

Hundrevis av virksomheter

De mulige brukerne som er identifisert er ca. 160 000 ansatte i statlige forvaltningsorgan fordelt på ca. 200 virksomheter, samt ca. 547 000 ansatte i kommuner og fylkeskommuner, fordelt på 356 kommuner og 11 fylkeskommuner. Geografisk befinner brukerne seg i hele landet, inklusive Svalbard og Jan Mayen.

Programdirektør Sverre Christian Stoltz i Divisjon for offentlige anskaffelser i DFØ har ansvaret for Markedsplassen for skytjenester. Han forteller til Anbud365 at de første avtalene for markedsplassen er rett rundt hjørnet, dvs at kunngjøringen av konkurransene snart blir å finne på Doffin.

Haster med tilslutning

– Så langt har flere enn hundre virksomheter sluttet seg til, og det er fortsatt åpent for flere virksomheter, men, fremhever han, kunngjøring vil altså finne sted om kort tid og tilslutning til avtalen må finne sted før dette.

DFØ har hatt en veiledende kunngjøring om konkurransen ute tidligere i år, der det ble oppfordret til å komme med innspill til utkast til konkurransegrunnlag. Stoltz opplyser at det ble mottatt innspill fra tre leverandører innen fristen for denne kunngjøringen.

Ikke eksklusiv avtale

Formålet til den kommende anskaffelsen er å inngå en felles avtale om konsulenttjenester sky som sikrer at oppdragsgiverne til enhver tid har tilgang til kvalifiserte konsulenter innenfor skytjenester. Rammeavtalen er ikke-eksklusiv, det vil si at oppdragsgivere som er tilsluttet rammeavtalen velger om de vil benytte rammeavtalen eller ikke når de skal kjøpe konsulenttjenester som er dekket av rammeavtalen.

Siden avtalene på Markedsplassen er frivillig å bruke, er det knyttet usikkerhet til når rammeavtalene blir tatt i bruk og i hvilket omfang. Det er først når tilslutningserklæringene fra oppdragsgiverne foreligger, at man vet antall oppdragsgivere som omfattes av avtalen, da kan det også gjøres anslag av omfanget i kroner. Omfang i kroner avhenger både av oppdragsgivernes behov for konsulenttjenester og hvor mange virksomheter som vil avrope på avtalen.

Tre-delt avtale

Konsulenttjenester sky er inndelt i tre delområder:

  • Rådgivningstjenester. Delområdet omfatter generell rådgiving rundt sky relatert til strategier, anskaffelser og sikkerhet.
  • Implementering- og driftstjenester for kontorstøtte med integrerte samhandlingsløsninger. Delområdet omfatter analyse, oppsett av skyfundament, migrering og drift, og styring og optimalisering av løsninger i skyen.
  • Implementering- og driftstjenester for infrastruktur og plattformtjenester

Delområdet omfatter analyse, oppsett av skyfundament, migrering og drift, og styring og optimalisering av løsninger i skyen.

Kontraktstildeling vil bli foretatt etter prosedyren åpen anbudskonkurranse.

Bli den første til å kommentere på "Markedsplassen for skytjenester – første konkurranse rett rundt hjørnet"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.