Anskaffelsespodden episode 21: Status og utfordringer i innkjøps-Norge 

Anbud365: Anskaffelsespodden episode 21: Status og utfordringer i innkjøps-NorgeFra venstre: Nina Sørensen fra Simonsen Vogt Wiig og Siv Helén Gjerstad og Malin Hogstad - begge Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ).

Skriv ut artikkelen

I denne episoden av Anskaffelsespodden har Nina Sørensen fra Simonsen Vogt Wiig med seg Malin Hogstad og Siv Helén Gjerstad fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Blant de viktige problemstillingene de diskuterer, er om offentlige virksomheter har tilstrekkelig kapasitet og kompetanse til å gjennomføre gode anskaffelser, i tråd med stadig nye krav og politiske målsettinger.

Du kan høre episoden her.

Anskaffelsesområdet blir mer og mer komplekst, og omtales som “endringsmuskelen” som skal drive frem utvikling og omstilling i samfunnet, fra bærekraftige anskaffelser, til innovasjon, og ivaretakelse av menneskerettigheter og lønns- og arbeidsvilkår i leverandørkjeden.     

Har offentlige virksomheter tilstrekkelig kapasitet og kompetanse til å gjennomføre gode anskaffelser, i tråd med stadig nye krav og politiske målsettinger? Er vi for eksempel rustet til å nå de politiske klima- og miljømålene når den opplevde kompetansen er gått ned og kun 1/3 av virksomhetene opplever å ha tilstrekkelig kompetanse på området?  

I kontraktsoppfølgingen er det bare 20 % som opplever å ha tilstrekkelig tid og ressurser. Klarer vi da å sikre gevinster og sørge for faktisk behovsdekning og riktig kvalitet? 

Og når innkjøpsvirksomhetene ikke opplever å ha tilstrekkelig tid til å gjøre gode anskaffelser – har man da tid og ressurser til å gjennomføre kompetansehevende tiltak?  

Malin, Siv Helén og Nina diskuterer disse viktige problemstillingene i lys av resultatene fra Anskaffelsesundersøkelsen 2022. 

Få med deg denne episoden av Anskaffelsespodden!

Husk å følge podkasten for å få med deg de siste episodene.

Spørsmål eller temaforslag? Send gjerne en e-post til podkast@svw.no

Episode 21 av Anskaffelsespodden kan du også lytte til her – her finner du også alle tidligere episoder.

Anskaffelsespodden er for deg som jobber med offentlige anskaffelser, eller har interesse for aktuelle og spennende temaer innen anskaffelsesretten. Advokater fra Simonsen Vogt Wiig belyser anskaffelsesrettslige problemstillinger og bidrar med effektive løsningsforslag. I noen episoder inviteres også eksperter med i studio. Her er det nyttig og faglig relevant påfyll å hente, på en kort og konsis måte.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsespodden episode 21: Status og utfordringer i innkjøps-Norge "

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.