Anskaffelsespodden episode 23: Ulovlig anbudssamarbeid

Anbud365: Anskaffelsespodden episode 23: Ulovlig anbudssamarbeidNina Sørensen i Simonsen Vogt Wiig (t.v.) har med seg Marion Stamnes fra Konkurransetilsynet i denne episoden av Anskaffelsespodden.

Skriv ut artikkelen

Ved ulovlig anbudssamarbeid er formålet å sette til side normale konkurransemekanismer, og på forhånd bestemme hvem som skal vinne kontrakten og til hvilken pris. Dette er tema for episode 23 av Anskaffelsespodden, der Nina Sørensen i Simonsen Vogt Wiig har med seg Marion Stamnes fra Konkurransetilsynet.

Du kan høre episoden her

Høyesterett har uttalt at ulovlig anbudssamarbeid kan har betydelige og vidtrekkende skadevirkninger. Spørreundersøkelser blant bedriftsledere i Norge viser at en av tre mener at det forekommer ulovlig samarbeid i egen bransje. 

Så da er spørsmålet hvor grensene går mellom lovlig og ulovlig samarbeid? Og hva kan innkjøpere gjøre for å bidra til å avdekke ulovlig samarbeid? Få med deg denne episoden av Anskaffelsespodden og hør hva Nina og Marion gir av svar på spørsmålene.

Husk å følge podkasten for å få med deg de siste episodene.

Spørsmål eller temaforslag? Send gjerne en e-post til podkast@svw.no

Episode 23 av Anskaffelsespodden kan du også lytte til her – her finner du også alle tidligere episoder.

Anskaffelsespodden er for deg som jobber med offentlige anskaffelser, eller har interesse for aktuelle og spennende temaer innen anskaffelsesretten. Advokater fra Simonsen Vogt Wiig belyser anskaffelsesrettslige problemstillinger og bidrar med effektive løsningsforslag. I noen episoder inviteres også eksperter med i studio. Her er det nyttig og faglig relevant påfyll å hente, på en kort og konsis måte.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsespodden episode 23: Ulovlig anbudssamarbeid"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.