Anskaffelsespodden episode 34: Håndtering av risiko i forhandlingsprosesser

Anbud365: Anskaffelsespodden episode 34: Håndtering av risiko i forhandlingsprosesser

Skriv ut artikkelen

Hvilke elementer påvirker forhandlingsprosesser i offentlige anskaffelser – i tillegg til de rent juridiske? Det får du svar på i den 34. episoden av Anskaffelsespodden ved partner Tor Stokke og advokatfullmektig Nina Sørensen – begge Simonsen Vogt Wiig.  

Hør Anskaffelsespoddens episode nr. 34 her

Oppdragsgiver risikerer overtredelsesgebyr og andre sanksjoner dersom det gjøres feil i anskaffelsen. Denne risikoen er reell, og påvirker de valg som tas, for eksempel ved at oppdragsgiver legger unødig bånd på seg i gjennomføring av forhandlingsprosessen. Oppdragsgiver får da ikke brukt handlingsrommet i regelverket, og får heller ikke benyttet konkurransen på en kommersielt fornuftig måte. Det kan igjen medføre at sluttleveransen ikke blir optimal.  

“Offentlige anskaffelser er for folk med nerver av stål”. Hvordan skal oppdragsgiver håndtere risikoen for brudd på regelverket? Hvordan kan man unngå at denne “frykten” hindrer de gode innkjøpene? Og hvordan kan oppdragsgiver veilede leverandørene, uten at det går på bekostning av likebehandlingsprinsippet?   

Få med deg denne episoden av Anskaffelsespodden!

Husk å følge podkasten for å få med deg de siste episodene.

Spørsmål eller temaforslag? Send gjerne en e-post til podkast@svw.no

Anskaffelsespoddens 34.episode kan du også lytte til her – der finner du også alle tidligere episoder.

Anskaffelsespodden er en podkastserie i regi av eksperter fra Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig – i samarbeid med Anbud365. Her er det mye nyttig og faglig relevant påfyll å hente, på en kort og konsis måte.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsespodden episode 34: Håndtering av risiko i forhandlingsprosesser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.