Anskaffelsespodden episode 37: Ulovlige direkte anskaffelser og oppdragsgivers oppsigelsesplikt

Anbud365: Anskaffelsespodden episode 37: Ulovlige direkte anskaffelser og oppdragsgivers oppsigelsespliktSenioradvokat Olav Haukeli (t.v.) og advokatfullmektig Erling Grøndahl – begge Simonsen Vogt Wiig, står for Anskaffelsespoddens episode 37.

Skriv ut artikkelen

Ulovlige direkte anskaffelser, med hovedvekt på spørsmålet om oppdragsgiver har en oppsigelsesplikt, er tema for denne utgaven av Anskaffelsespodden. I episoden ser senioradvokat Olav Haukeli og advokatfullmektig Erling Grøndahl – begge Simonsen Vogt Wiig – nærmere på utviklingen på dette området.

Anskaffelsespoddens episode 37 kan du lytte til her.

Dersom en oppdragsgiver foretar en ulovlig direkte anskaffelse, kan dette bli møtt med sanksjoner, herunder overtredelsesgebyr ilagt av KOFA. KOFA kan imidlertid bare ilegge overtredelsesgebyr 2 år etter den ulovlige direkte anskaffelsen ble foretatt.  

I tidligere praksis har KOFA i noen tilfeller ilagt overtredelsesgebyr på grunn av oppsigelsesplikt selv om 2-årsfristen hadde løpt ut. I en ny stornemndsavgjørelse fraviker imidlertid KOFA praksisen og legger til grunn at det ikke foreligger noen oppsigelsesplikt i norsk rett. Hvilke konsekvenser får dette i praksis? 

Få med deg denne episoden av Anskaffelsespodden!

Husk å følge podkasten for å få med deg de siste episodene.

Spørsmål eller temaforslag? Send gjerne en e-post til podkast@svw.no

Anskaffelsespoddens 37.episode kan du også lytte til her – der finner du også alle tidligere episoder.

Anskaffelsespodden er en podkastserie i regi av eksperter fra Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig – i samarbeid med Anbud365. Her er det mye nyttig og faglig relevant påfyll å hente, på en kort og konsis måte.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsespodden episode 37: Ulovlige direkte anskaffelser og oppdragsgivers oppsigelsesplikt"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.