Anskaffelsespodden episode 44: Avvik og uklarheter

Anbud365: Anskaffelsespodden episode 44: Avvik og uklarheter

Skriv ut artikkelen

Reglene om avvikende og uklare tilbud gir opphav til mange utfordringer for oppdragsgivere og tilbydere. I denne episoden får partner Anders Thue – Simonsen Vogt Wiig – besøk i studio av Linda Midtun som har skrevet doktorgrad og bok om temaet. 

Her finner du Anskaffelsespoddens episode 44.

I samtalen diskuteres hva et avvik er, hvordan man skal håndtere avvik fra absolutte krav, og hvilken adgang oppdragsgiver har til å avklare uklarheter i tilbud.

Midtun er forsker ved Universitetet i Bergen og hennes bok, «Avvikende og uklare tilbud i konkurranser om offentlige kontrakter» kom nylig på Cappelen Damm Akademisk. Hun har også bakgrunn bl.a. fra i sekretariatet til Klagenemnda for offentlig anskaffelser (KOFA).

Etter å ha lest boken hennes konkluderte Anbud365 sin anmeldelse bl.a. med: Lovgiver bør endre anskaffelsesforskriften slik at den klart åpner for at oppdragsgivere kan forhandle bort vesentlige avvik i tilbudene i en konkurranse med forhandling.

Få med deg nyeste episode av Anskaffelsespodden – her finner du den (episode 44).

Husk å følge podkasten for å få med deg de siste episodene.

Spørsmål eller temaforslag? Send gjerne en e-post til podkast@svw.no

Anskaffelsespoddens 44.episode kan du også lytte til her – her finner du også alle tidligere episoder.

I samarbeid med Anbud365 presenterer Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig Anskaffelsespodden – podkasten for deg som jobber med offentlige anskaffelser, eller har interesse for aktuelle og spennende temaer innen anskaffelsesretten.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsespodden episode 44: Avvik og uklarheter"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.