Årets Kofa-konferanse historisk – skal gjennomføres digitalt

bud365: Årets Kofa-konferanse historisk – skal gjennomføres digitaltDato for gjennomføring av årets Kofa-konferanse, som skal gå som webinar, er ikke endelig fastsatt ennå, men både tidspunkt, påmelding og andre praktiske forhold vil bli meddelt om noen uker, opplyser direktør i Klagenemndsekretariatet, Anneline Vingsgård.

Skriv ut artikkelen

Covid-19, habilitet og skytjenester er noen av de mange spennende temaene på årets Kofa-konferanse, den 15. i rekken. Og Covid-19 gjør også at konferansen i år blir annerledes: Den skal foregå digitalt!

Direktør i Klagenemndsekretariatet, Anneline Vingsgård, sier at årets konferanse blir variert med blant annet to utenlandske foredragsholdere på programmet:

– Vi ønsker å gi tilhørerne inspirasjon fra foredragsholdere som har lang erfaring fra offentlige anskaffelser i sine land, og som vi nok kan lære mye av, konstaterer hun. For første gang har vi fått med oss Klagenævnet for Udbud ved nævnets formann, Nikolaj Aarø-Hansen, og han skal gjennomgå de viktigste avgjørelsene for nævnets virksomhet det siste året. Klagenævnet for Udbud har noe videre fullmakter enn Kofa – klageorganet er mer som en domstol å regne. Praksis fra Klagenævnet for Udbud er ofte interessant lesning for oss i Norge i vår tolkning av anskaffelsesregelverket.

Gjennomføres som webinar

Sekretariatet har bestemt at årets KOFA-konferanse skal gjennomføres som webinar, siden det er tvilsomt om man kan arrangere en fysisk konferanse med 400 deltakere til høsten. Dato er ikke endelig fastsatt ennå, men både tidspunkt, påmelding og andre praktiske forhold vil bli meddelt om noen uker, opplyser Vingsgård.

Ikke bare er covid-19-pandemien årsak til at den 15 Kofa-konferansen går digitalt, den er også et tema i et av foredragene på konferansen. Dr. Totis Kotsonis, som er partner ved advokatfirmaet Pinsent Masons London, skal se på praktiske spørsmål i kjølvannet av en krise som covid 19 – og betydningen for offentlige anskaffelser. Han skal også redegjøre for den seneste utviklingen i EUs lovgivningsarbeid knyttet til offentlige anskaffelser.

Habilitet og skytjenester

Habilitet i offentlige anskaffelser er tema for professor Karl Harald Søvig, Universitetet i Bergen, i årets utgave av Kofa-konferansen.

Mange offentlige virksomheter står fortiden overfor en stor omlegging av sin IT-drift til skytjenester, og det kan oppstå vanskelige anskaffelsesrettslige spørsmål i slike prosesser. KOFA ila i 2019 gebyr for ulovlig direkte anskaffelse av skytjenester, og dette er nok et svært praktisk og aktuelt tema for de fleste offentlige oppdragsgivere. Advokat Anne Buan i SimonsenVogtWiig skal ta for seg anskaffelser av skytjenester. Ikke minst har vi også et foredrag av nemndsmedlem i Kofa, advokat Kristian Jåtog, som gir en gjennomgang av utvalgte Kofa-avgjørelser det siste året.

Bli den første til å kommentere på "Årets Kofa-konferanse historisk – skal gjennomføres digitalt"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.