Årets «nyttårsgave» fra DFØ: E-læringskurs i gode klima- og miljøkrav

Anbud365: Årets «nyttårsgave» fra DFØ E-læringskurs i gode klima- og miljøkravSeniorrådgiver Christine Kihl i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) er sentral i utviklingen av et e-læringskurs om gjennomføring av grønne anskaffelser.

Skriv ut artikkelen

Nå foreligger grunnlaget for gjennomføring av et kompetanse-hevende nyttårsforsett: En enkel, praktisk og digital innføring i hva grønne anskaffelser er og hvordan du kan stille gode klima- og miljøkrav. Det er Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) som står bak denne “nyttårsgaven” alle som har befatning med grønne offentlige anskaffelser.

Alle offentlige og private virksomheter har tilgang til e-læringskurset på Læringsplattformen for staten, men DFØ jobber også med å få den publisert på KS læring. – Vi hjelper gjerne til med å få lastet kurset opp på lokale e-læringsnettsider også, sier Christine Kihl i DFØ på nettstedet anskaffelser.no.

De to siste modulene til e-læringsprogrammet «kom i gang med grønne anskaffelser» er nylig gjort ferdig. Modul 4 dreier seg om bruk av miljømerker, miljøvaredeklarasjoner og miljøledelsessystem, mens tema i modul 5 er i hvilke anskaffelser du bør tenke på klima- og miljø. Modul 4 er laget i samarbeid med Svanen, Miljøfyrtårn og EDP Norge.

En rekke praktiske eksempler

Kurset er fylt med en rekke eksempler på hva andre offentlige innkjøpere har gjort. I tillegg får kursdeltakeren vite hvordan behovet kan dekkes på ulike måter, bruke anskaffelser til å redusere skadelig miljøbelastning og fremme klimavennlige løsninger og ha dialog med leverandører, bruke livssykluskostnader og følge opp klima- og miljøkrav i kontraktsperioden

Målgruppe for kurset, som tar ca. 45 minutter å gjennomføre, er innkjøpere, prosjektledere og klima- og miljørådgivere i offentlig sektor.

E-læringsprogrammet bygger på veiledningen «Kom i gang med grønne anskaffelser» som DFØ har laget sammen med NHO. Veiledningen fra oktober 2020 gir en introduksjon til hva grønne anskaffelser er, hva dere er pliktig til å gjøre som offentlig oppdragsgiver og hvordan dere kan stille gode klima- og miljøkrav.

Bli den første til å kommentere på "Årets «nyttårsgave» fra DFØ: E-læringskurs i gode klima- og miljøkrav"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.