Stor investeringsaktør bak norsk ekspert på kartlegging av forsyningskjeder

Anbud365: Stor investeringsaktør bak norsk ekspert på kartlegging av forsyningskjeder Siri Engesæth, adm.dir. i Factlines og Espen Zachariassen, adm.dir. i Alytic sier, som vil tilføre Factlines kunnskap og kapasitet innen forretningsutvikling og teknologi. (foto: Thomas Brun, NTB Kommunikasjon).

Skriv ut artikkelen

Factlines startet for ti år siden som et svar på norske myndigheters ambisjon om å styrke bærekraftig innkjøp. Nå har investeringsselskapet i børsnoterte Arendals Fossekompani fattet interesse og vil gi Factlines nye og enda kraftigere muskler. Nordiske offentlige innkjøpsorganisasjoner er blant kundene til Factlines, som har kartlegging av forsyningskjeder som kjernevirksomhet. Planene er å skape en europeisk leder innen ansvarlige forsyningskjeder og bærekraftrapportering, heter det.

– Factlines er en god match for Alytic, slår Espen Zachariassen, administrerende direktør i Alytic fast. Selskapet har et svært kompetent team, en flott software-as-a-service-løsning, en solid kundebase og et stort potensial. Det er åpenbare synergier mellom Factlines og Greenfact, og også mellom Factlines og Arendals Fossekompani, som har stort fokus på ESG (miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold). Vi er ute etter å skalere opp Factlines og vi tror timingen er perfekt for å gjøre det.

Gjennom kjøp av 62% av Factlines har Alytic tilført selskapet kapital til å foreta en massiv satsing. Alytic er heleid av børsnoterte Arendals Fossekompani, som er majoritetseier i selskaper med mer enn 2100 land i 26 land. Alytic ble etablert i 2020 for å skape verdier fra domenekunnskap og data, ved å kjøpe og oppskalere selskaper med sterk domenekompetanse, enorme datasett og et klart potensial for vekst. Fra før har Alytic kjøpt Kontali, Utel og Greenfact.

Kartlegging av forsyningskjeder

Factlines ble grunnlagt i 2012 som et svar på norske myndigheters ambisjon om å styrke bærekraftig innkjøp. I dag har Factlines sine digitale løsninger og ekspertise effektivisert kartleggingen av forsyningskjeder. Factlines støtter hele prosessen – fra krav og etiske retningslinjer, til risikoanalyse, oppfølging og dialog.

– Fremtidens markedsledere må ikke bare være gode innen økonomi, men også innen økologi og bærekraft. For å oppnå dette er det nødvendig å forholde seg til leverandørene på en effektiv og systematisk måte. Factlines legger til rette for dette arbeidet med vår digitale nettverksløsning. Med Alytic med på laget, kan vi løfte tjenestene våre opp til det høyeste nivået, sier Siri Engesæth, adm.dir. i Factlines.

Med kontorer i Norge og Danmark er Factlines typiske kunder nordiske offentlige innkjøpsorganisasjoner og private selskaper.

Åpenhetsloven

Om bare noen få måneder, 1. juli 2022, trer åpenhetsloven i kraft i Norge. Formålet med loven er å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse med produksjon av varer og tjenesteyting.

– Åpenhetsloven endrer alt. Dokumentasjon av forsyningskjeder pleide å være fint-å-ha, men nå blir det lovpålagt. Dette vil utvide våre markedsmuligheter enormt. I en tid da de fleste virksomheter vil streve etter å innrette seg etter den nye loven, tilbyr Factlines allerede en løsning som er digital, enkel å gjennomføre, og rimeligere enn konsulenter som tilbyr tilsvarende tjeneste, sier Engesæth.

Bli den første til å kommentere på "Stor investeringsaktør bak norsk ekspert på kartlegging av forsyningskjeder"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.