Oslo kommune/OneMed Norge kapret Anskaffelsesprisen 2022

Anbud365: Samarbeidet Oslo kommune og OneMed Norge kapret Anskaffelsesprisen 2022Årets vinnere av Anskaffelsesprisen ble samarbeid mellom Oslo kommune og OneMed Norge AS for avtale om medisinsk forbruksmateriell, utstyr og opprettelse av beredskapslager. Juryleder Bente Hagelien i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) overrakte prisen til innkjøpssjef i Oslo kommune Gunnar Wedde og Jan Knoph (til høyre), adm.dir. i OneMed AS.

Skriv ut artikkelen

Samarbeidet mellom Oslo kommune og OneMed AS for avtale om medisinsk forbruksmateriell, utstyr og opprettelse av beredskapslager kapret Anskaffelsesprisen 2022. Vinnerne ble stemt frem av deltakerne på årets utgave av Anskaffelseskonferansen i regi av DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring). Den andre finalisten var samarbeidet mellom Avinor og Beumer Group om anskaffelse av nytt bagasjehåndteringssystem.

Om vinneren sier juryen:

Oslo kommune planla en standardisert fornyelse av rammeavtalen på dette området i 2020, men da pandemien brøt ut valgte kommunen å utsette den planlagte konkurransen. Oslo kommune og markedet fikk gjennom pandemien mange nye erfaringer om hvordan sikre tilgang på helsemateriell. Som følge av dette ønsket Oslo kommune å utvikle en ny avtale i mer strategisk retning. Kommunen ville utfordre markedet på innovative løsninger for et framtidig beredskapslager for smittevernsutstyr til Oslo kommune. Markedet ble invitert til dialogmøter og konkurransedokumentene ble sendt på høring i to runder høsten 2020. Innovative grep knyttet til digitalisering ble gjort for å sikre rotasjon av varer på beredskapslageret. Leveransene styres og måles gjennom en fast tertialrapporteringsmal. Det rapporteres på forbruk og måloppnåelse på bærekraft.

Juryen vil særlig framheve den tette dialogen med leverandørmarkedet, mekanismer i kontrakten som tilrettelegger for innovative løsninger i hele kontraktsperioden, og aktivt samarbeid mellom kommunen og leverandør for å redusere miljøbelastningen og karbonfotavtrykket i avtalen. Kommunen har stilt krav om at leverandøren aktivt skal jobbe med å finne innovative løsninger som kan redusere forbruket av plast igjennom avtaletiden. Resultatene er så langt positive og OneMed vil (sammen med bedriften Pallorangen), nå sørge for 1,5 tonn mindre plastforbruk i året ved å erstatte plastfilmen som i dag brukes rundt paller ved transport til Oslo kommune, med det miljøvennlige flergangs-palletrekket fra Packorang.

Prosjektet bærer preg av tett samarbeid og fleksibilitet fra begge parter for å nå felles mål i avtalen.

Anskaffelsesprisen deles ut til et samarbeid i en anskaffelsesprosess for en vare eller tjeneste som har gitt spesielt gode effekter for oppdragsgiver, dens brukere og leverandøren.

Bli den første til å kommentere på "Oslo kommune/OneMed Norge kapret Anskaffelsesprisen 2022"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.