Klart for årets anskaffelses-arena – fysisk – i Bergen

Anbud365: Klart for årets anskaffelses-arena – fysisk - i BergenPå bildet nemndsansvarlig for KOFA, seniorrådgiver Line Rakner og fagdirektør Gunnar Wessel Thomassen i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) han leder «Program for digitale anskaffelser».

Skriv ut artikkelen

Årets utgave av Anskaffelsesdagen i Bergen 9. september setter et høyaktuelt søkelys på robotisering og digitalisering. Så vel i næringsliv som i det offentliges anskaffelsesarbeid er robotene på vei inn, samtidig som anskaffelsene om få år har krav på seg til å være heldigitale. Men arrangørene har, sin vane tro, også lagt opp til en serie praktisk rettede foredrag – til nytte for så vel selger som kjøpere på anskaffelses-området. Igjen vil arrangementet markere Bergen som en sentral kompetanse-arena.

Påmeldingsfristen er 27. august, og du kan melde deg på her:

Som arrangør av den årlige Anskaffelsesdagen står Innkjøpsforeningen (tidligere NIMA avdeling Bergen/Hordaland), Inventura og Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig – sistnevnte for øvrig en av Anbud365s langsiktige samarbeidspartnere. Anskaffelsesdagen i Bergen i år er den fjerde i rekken av slike, og kommer i fysisk utgave. Alle nødvendige smitteverntiltak skal overholdes, heter det.

Arrangementet har bidratt både til å forsterke inntrykket av Bergen som et alternativt anskaffelsesmiljø til Oslo, og gjort mulig nettopp fordi byen i vest kan vise frem betydelig kompetanse. Universitetet i Bergen og Norges Handelshøyskole er eksempler, og større konsulent- og advokatfirmaer lokalisert i Bergen innehar solid styrke på feltet offentlige anskaffelser.

Viktig arrangement

Anskaffelsesdagen er et av de viktigste arrangementene i Bergen – ja, på Vestlandet, når det gjelder offentlige anskaffelser. Det viser ikke minst den jevnt økende oppslutningen. Sammen med «storesøster» Kofas fagkonferanse på høsten, bidrar Anskaffelsesdagen til å markere Bergen og de mange, solide kompetansemiljøene der. Årets Kofa-konferanse er for øvrig avlyst, og da er Anskaffelsesdagen kanskje eneste mulighet til å treffes på et større anskaffelsesarrangement i Bergen i år.

En praktisk tilnærming til vanskelige temaer kjennetegner Anskaffelsesdagen. Erfaring viser at det på det innkjøpsfaglige området er behov for samhandling mellom det private næringsliv og offentlig sektor for fagområdet innkjøp. Det er viktig med møtepunkter, og konferansen retter seg derfor både mot innkjøpere og tilbudsgivere innenfor både offentlig og privat sektor.

Robotisering og digitalisering

Programmet legger særlig vekt på den raske utviklingen på det innkjøpsfaglige området, ikke minst robotisering i næringslivet og sammenhengen med innkjøp. Flere av foredragene dreier seg om robotisering – «robotisert industri» og «robotene kommer». I tillegg vil møtedeltakerne få høre om digitalisering og anskaffelser i offentlig sektor. Om få år skal offentlige anskaffelser være heldigitaliserte, og blant foredragsholderne finner vi fagdirektør Gunnar Wessel Thomassen i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Han leder DFØ-arbeidet med å legge til rette for digitaliseringen.

Anskaffelsesdagen kan for øvrig by på informasjon om Sertifiseringsordningen for offentlige anskaffelser, som p.t. består av et basis-tilbud og et samfunnsansvarstilbud. To konkrete tips kan man også få med seg fra konferansen – hvordan vinne tilbud og hvordan avsløre prissamarbeid. Sistnevnte formidlet av seniorrådgiver Marion Stamnes fra Konkurransetilsynet. Og aktuelt fra Kofa er gjerne et høydepunkt i enhver anskaffelseskonferanse. Seniorrådgiver Line Rakner skal stå for den programposten.

Flere foredragsholdere …

Foruten Thomassen, Stamnes og Rakner står partnerne Trine Lise Fromreide og Tor Stokke fra SimonsenVogtWiig på talerlisten, likeledes Inventura-kollegaene Brith Line Øverland og Matias Haukom, Nils Valland fra Corvus Energy, Arne Selvik – foredragsholder og fagbokforfatter, Espen Herland fra Forsvarsmateriell og Innkjøpsforeningens Bjørn Erik Linde.

Bli den første til å kommentere på "Klart for årets anskaffelses-arena – fysisk – i Bergen"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.