Nøkkelinfo om milliard-anskaffelse kunne kommet på avveie, men …

Anbud365: Nøkkelinfo om en milliard-anskaffelse kunne kommet på avveie, men …Ruter, her ved sin adm.dir. Bernt Reitan Jenssen, slapp med skrekken da en lekkasje forut for en stor anskaffelse ikke kom videre (foto: Jeton Kacaniku/Ruter).

Skriv ut artikkelen

En intetanende medarbeider og en forståelsesfull avis spilte hovedrollen i en lekkasje som kunne fått vidtrekkende konsekvenser for en milliard-anskaffelse.  Medarbeideren svarte på spørsmål fra avisen, men var ikke klar over at informasjonen var konfidensiell. Ingen hadde fortalt medarbeideren det. Men avisen lot være å viderebringe. Dermed ble oppdragsgiverne reddet – mulige leverandører vil fortsatt få samme type informasjonen til samme tid. En intern svikt, heter det.

Bakgrunnen er at Ruter og Viken fylkeskommune nå er i full gang med planlegging av en elektrifisering av transportbransjen. Fra juli 2025 vil kollektivselskapet gå over til en nullutslippsmodell for å bremse klimaendringene, skriver den «reddende engel», Akershus Amtstidende.

Ifølge et brev som avisen har fått tilgang til, er det innvilget et tilskudd på 12 millioner fra Miljødirektoratet, og at Ruter skal stille krav til nullutslipp ved denne kontrakten.

Den slags pirret selvfølgelig lokalavisen, som spurte om nærmere informasjon og fikk den. Gladelig, heter det. Men så kom det stoppordre. Den forestående anbudsprosessen var grunnen. – Jeg var ikke klar over at denne informasjonen ikke var offentlig da dette ikke var formidlet internt, forklarer vedkommende til avisen.

Dialogkonferanse rett rundt hjørnet

Etter planene skal Ruter ha dialogkonferanse for tilbyderne i begynnelsen av mars, og inntil da er det viktig å holde tilbake nøkkelinformasjon. Signering og tildeling av kontrakt skal skje i november i år – med oppstart av oppdraget sommeren 2025.

Den uheldige personen har forklart at det er viktig å være restriktive med hva som blir kommunisert ut til offentligheten i en tidlig fase. Dette for å unngå uheldig påvirkning av kommende anbudskonkurranser.

Ruter er tilbakeholden med en del informasjon før den tid, slik at alle tilbyderne skal få samme type informasjon samtidig. – For noen kan disse opplysningene virke helt ufarlige, men for de som er inne i anbudsprosessen kan det være helt avgjørende elementer for å vinne kontrakten. Det er tross alt en kontrakt som går til milliardbeløp, heter det fra Ruter.

Når den eksterne delen av prosjektet sparkes i gang, endrer det seg jo. Det vi si når deltakerne på dialogkonferansen får sitt.

Bli den første til å kommentere på "Nøkkelinfo om milliard-anskaffelse kunne kommet på avveie, men …"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.