Anskaffelsesakademiet: Nær 40 vil på årsstudium

Anbud365: Anskaffelsesakademiet Nær 40 vil på årsstudiumÅrsstudiet i offentlige anskaffelser ved Høgskolen i Molde sorterer under Enhet for utadrettet virksomhet (EUV), der Geir Arne Svenning er leder.

Skriv ut artikkelen

Høsten nærmer seg, og snart er det igjen full fart for årsstudiet som etter hvert skal bli Anskaffelsesakademiet. Nærmere 40 søkere har meldt seg til kull 2 i årsstudiet innenfor offentlige anskaffelser. I øyeblikket foregår innspurten i opptaket ved Høgskolen i Molde, som administrerer årsstudiet.

Høgskolen i Molde, Norges Handelshøyskole (NHH), Norges Tekniske- og Naturfaglige Universitet (NTNU) og Universitetet i Bergen har i samarbeid med en lang rekke offentlige innkjøpsenheter og organisasjoner etablert et årsstudium (deltid) i offentlige anskaffelser. Studiet er første ledd i samarbeidet mellom utdanningsinstitusjonene og forvaltningen om å opprette et Anskaffelsesakademi (Senter for Anskaffelsesutdanning og Forskning). Det skal bidra til et helhetlig kompetanseløft innen offentlige anskaffelser, inkludert koordinerte bachelor og mastergradsstudier og forskningsvirksomhet.

Årets opptak

Ved Høgskolen i Molde er man i disse dager i ferd med å gjennomgå søknadene til kull 2 innenfor årsstudiet i offentlige anskaffelser. I år er det 38 søknader til studieplass, og pr nå er 26 søknader ferdig behandlet. Av disse har 24 studenter fått tilbud om plass.  Man regner med å ha ferdigbehandlet alle søknader i løpet av inneværende uke (uke 33). Kjønnsfordelingen blant årets søkere er 55% kvinner og 45% menn i alderen fra 25 og opp til 60 år.

Første del av studiet gir sertifisering som offentlig innkjøper – 30 studiepoeng.  Starten i år går i Molde 20, 21 og 22 september. Andre del av studiet gir i tillegg diplom for fullført årsstudium, totalt 60 studiepoeng. Her starter semesteret i Bergen 13, 14 og 15. september. Det er anledning til å bare å gjennomføre første del av studiet, men det er ikke anledning til å gjennomføre andre del uten å først ha fullført første del.

Årsstudiet i offentlige anskaffelser ved Høgskolen i Molde sorterer under Enhet for utadrettet virksomhet (EUV), der Geir Arne Svenning er leder.

Samlingsbasert studium

Studiet er samlingsbasert med blant annet samlinger i Bergen (Universitetet i Bergen og NHH), Trondheim (NTNU), Oslo (BI) og Molde (HiMolde). Det er lagt opp til 2 samlinger pr semester med varighet tre dager. Deler av samlingene kan bli erstattet med fjernundervisning (nettbasert). I tillegg er det lagt opp til forberedelse og arbeidskrav både før og mellom samlingene.

Studiet er dimensjonert for å kunne fullføres parallelt med en alminnelig arbeidssituasjon. Det er skreddersydd for innkjøpere i offentlig sektor og undervisningen gjennomføres av lærekrefter fra alle de samarbeidende institusjonene.

Studenter uten erfaring kan også søke, men det anbefales å få etablert en avtale med en utplasseringsbedrift, som studenten parallelt med utdanningen kan få praksis innenfor fagfeltet offentlige anskaffelser.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsesakademiet: Nær 40 vil på årsstudium"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.