Nær 100 oppdrag kunngjort i skoleferien med tilbudsfrist før ferieslutt

Anbud365: Nær 100 oppdrag kunngjort i skoleferien med tilbudsfrist før feriesluttI en kommentar fra Dansk Erhverv heter det at korte frister betyr at leverandørene kan få vanskeligheter med å få nøkkelmedarbeidere med til å lage tilbud da disse ofte er på ferie i skolenes sommerferie.

Skriv ut artikkelen

Nærmere 100 kunngjøringer som ble publisert på doffin.no i skoleferien, hadde tilbudsfrist før sommerferien var til ende. Det viser et enkelt søk. Av alle kunngjøringene i skoleferiens første to uker hadde nær 34% tilbudsfrist innen en uke etter at ferien var over. Det er temmelig like stor andel som tilsvarende i Danmark, og som man i dansk næringsliv synes er ok.

Den anbefalte bygningsferien i år varte fra mandag 10. juli til og med fredag 28. juli, altså ukene 28,29 og 30. Dette tilsvarer i stort tidligere tiders fellesferie-periode. Ved et enkelt søk på doffin.no fant vi ingen kunngjøringer fra denne perioden som samtidig hadde tilbudsfrist i de samme tre ukene.

Men hvis vi utvider søket til kunngjøringer fra og med 26. juni til skrivende stund (1.august), som også har tilbudsfrist før 11. august får vi også med skolenes sommerferie.

Vi fant 99 kunngjøringer i denne perioden. En av kunngjøringene kom 24. juli med tilbudsfrist 10. august.

Hvis vi tar for oss kunngjøringer fra perioden 26. juni til og med 7. juli, finner vi 586 oppdrag, hvorav 198 har tilbudsfrist en ukes tid etter skolenes sommerferie er over (18. august). Det betyr at nær 34% har en tilbudsfrist som f.eks. Dansk Erhverv anser for akseptabel.

Danmark

Dansk Erhverv har også sett nærmere på dette med kunngjøringer, tilbudsfrister og skoleferie. De fant 170 kunngjøringer i perioden 26. juni t.o.m. 7. juli, hvorav 66 (39%) hadde tilbudsfrist i skolenes sommerferie eller uken etter. Resten hadde frist minst en uke etter at skolene var i gang igjen. Det er omtrent det samme som i 2015.

De danske beregningene er gjort med utgangspunkt i portalen udbud.dk, som er kunngjøringsportalen til Konkurrence – og Forbrugerstyrelsen.

I en kommentar fra Dansk Erhverv heter det at korte frister betyr at leverandørene kan få vanskeligheter med å få nøkkelmedarbeidere med til å lage tilbud da disse ofte er på ferie i skolenes sommerferie. Slikt kan føre til dårligere tilbud til det offentlige, heter det.

Uforutsette hastesaker kan oppstå og det er vanskelig å planlegge for, fremholder Dansk Industri, men de har vanskelig med å forestille seg at nesten 40% av alle kunngjøringene representerer hastesaker.

Bli den første til å kommentere på "Nær 100 oppdrag kunngjort i skoleferien med tilbudsfrist før ferieslutt"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.