Statens innkjøpssenter forsinket en måned med sin første avtale

Anbud365: Statens innkjøpssenter forsinket en måned med sin første avtaleStatens innkjøpssenter, her ved direktør Kjetil Østgård, fant at det ikke var mulig å anta noen av de tilbudene som forelå i anbudskonkurransen om forbruksmateriell. Forhandlinger måtte til.

Skriv ut artikkelen

Statens innkjøpssenters første avtale – forbruksmateriell – er en måned forsinket. Medvirkende til det er at man etter å ha gjennomgått tilbudene som kom inn i anbudskonkurransen, fant at en evaluering ikke var mulig. – Det er uklarheter og avvik i alle tilbudene som ikke er ubetydelige, og det er ikke mulig å anta noen av tilbudene slik de foreligger, skrev senteret til tilbyderne. Da gikk man over til forhandlinger.

Av de fem avtalene i porteføljen til Statens innkjøpssenter som skal ut i markedet i nær fremtid, var forbruksmateriell først ut. De øvrige er internrevisjon, pc og mobiltelefon, reisebyråtjenester og telefonitjenester.

Ved tilbudsfristen var det kommet inn seks tilbud i konkurransen om forbruksmateriell, fremgår det av innkjøpssenterets nettside. – Vi har gjennomført en omfattende og grundig evaluering av tilbudene, og besluttet å gå over til forhandlet prosedyre, heter det.

I den forbindelse sendte innkjøpssenteret brev til tilbyderne – som Anbud365 er gjort kjent med, der det bl.a. sto:

Ikke mulig å anta tilbudene

«Statens Innkjøpssenter («SI») har gjennomgått samtlige tilbud og funnet at det ikke er mulig å gjennomføre en evaluering. Det er uklarheter og avvik i alle tilbudene som ikke er ubetydelige, og det er ikke mulig å anta noen av tilbudene slik de foreligger. SI har derfor valgt å gå over til kjøp etter forhandling i medhold av forskrift om offentlige anskaffelser (FOA) § 13-3 (a), jf. § 13- 2 (e).»

Forhandlingene ble berammet til 23. og 24. mai, og frist for innlevering av reviderte tilbud var rett før sist helg. – Dette har ført til at prosjektet er ca. èn måned forsinket i forhold til den tentative fremdriftsplanen, opplyser Statens innkjøpssenter på sin nettside. Intensjonen vår nå er å innstille til kontrakt før sommerferien, og at avtalene for forbruksmateriell vil gjelde fra midten av andre kvartal.

Standardsortiment på 900 – 1000 varelinjer

For innkjøpskategorien forbruksmateriell vil avtalen omfatte et standardsortiment på ca. 900-1000 varelinjer innen varegruppene kontorrekvisita, datarekvisita, renholdsartikler og kantineartikler. I tillegg er det opsjon på grafiske trykksaker, profileringsartikler og stempler som er virksomhetsspesifikke.

I brevet til tilbyderne het et for øvrig også at innkjøpssenteret ikke ville gjøre vesentlige endringer i anskaffelsesdokumentene, men noen mindre, samt presiseringer. Disse ville tilbyderne bli informert om, og på de separate forhandlingsmøtene med hver enkelt tilbyder redegjorde innkjøpssenteret bl.a. for avvik og uklarhetene i de respektive tilbudene.

Leverandørmarkedet

Anbud365 er kjent med at ute i leverandørmarkedet er det en viss skepsis til om innkjøpsenterets «flaggskip»-anskaffelse, forbruksmateriell, har vist seg å være et eksempel på forenkling og fornuftig samordning. Spørsmålet er om avtalen er så stor at den blir vanskelig å håndtere.

Bli den første til å kommentere på "Statens innkjøpssenter forsinket en måned med sin første avtale"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.