Universiteter varsler felles kompetanseløft – skal sertifisere innkjøpere

Anbud365 Universiteter varsler felles kompetanseløft – skal sertifisere innkjøpereTre universiteter i Oslo-området - med Universitetet i Oslo i spissen - lanserer sertifiseringskurs for innkjøpere. - Sertifiseringen er et virkemiddel til å oppdatere kunnskap og ferdigheter slik at universitetene styrker sin egen innkjøpsfaglige kapasitet og styrker gjennomføringsevnen av tildels komplekse anskaffelser, sier innkjøpssjefen ved Universitetet i Oslo, Jacob Landsvik.

Skriv ut artikkelen

Det nye året var ikke mange dagene gammelt før tre universiteter i Oslo-området varslet felles kompetanseløft: Universitetet i Oslo skal sertifisere 25 innkjøpere – i samarbeid med Oslo MET og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Statsbygg har også fått en plass. Sertifiseringen vil bli gjennomført i februar/mars. Det blir kompetansekartlegging i forkant, og sertifiseringstesten SOA-basis legges til grunn.

SOA er en nasjonal sertifisering for offentlige innkjøpere på et grunnleggende nivå. Ordningen består av en fagplan og en sertifiseringstest. Fagplanen er tilgjengelig for alle, og beskriver relevante emner og tilhørende kompetansemål. Digitaliseringsdirektoratet vil utvikle flere fagplaner og tester etter hvert.

Det er anskaffelsesavdelingen i Difi (Difi ANS) som er eier og sekretariat for SOA. Difi utarbeider spørsmålene som utgjør sertifiseringstesten.

Ferdigheter skal dokumenteres

Testen skal dokumentere ferdigheter. Det er fagsider på anskaffelser.no som er regnet som pensum. For å kartlegge kompetansebehov kan man også ta en kartleggingstest. Norsk Test administrerer testene.

Målet med sertifiseringsordningen er å sikre at innkjøpere i offentlig sektor har anskaffelseskompetanse på et formålstjenlig nivå.

Grunnleggende forutsetning

– Kunnskap er en grunnleggende forutsetning for å gjennomføre offentlig anskaffelser på en måte som sikrer verdiskaping hos så vel leverandører som oppdragsgivere, slår innkjøpssjefen ved Universitetet i Oslo, Jacob Landsvik, fast i en kommentar overfor Anbud365.

Sertifiseringskurset i regi av de tre universitetene består av seks dagers undervisning fordelt over tre samlinger som dekker SOA-fagplanen. Kurset inneholder en grundig gjennomgang av emnene i fagplanen for å sikre at deltakerne blir best mulig forberedt til sertifiseringstesten. Foredragsholderne er blant landets mest erfarne innen offentlige anskaffelser, heter det, og Deloitte er ansvarlig for det faglige.

Følgende emner står på kursets agenda:

  • Grunnleggende begreper
  • Planlegging av anskaffelsesprosessen
  • Konkurransegjennomføring
  • Kontraktsoppfølging
  • Lov og forskrift om offentlige anskaffelser

Bli den første til å kommentere på "Universiteter varsler felles kompetanseløft – skal sertifisere innkjøpere"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.