Snart jul, ber om å få slippe tilbudsfrister rett etter ferier

Anbud365: Snart jul, ber om å få slippe tilbudsfrister rett etter ferierRådgivende Ingeniørers Forening, her ved sin adm. dir Liv Kari Skudal Hansteen, oppfordrer oppdragsgivere til å gi tilbyderne tilstrekkelig tid til tilbudsarbeidet, der tilbudsperioden omfatter ferieperioder (foto: RIF/Nicolas Tourrenc).

Skriv ut artikkelen

Det nærmer seg årets jule- og nyttårshøytid. I den anledning benytter vi anledningen til å bringe innholdet i et brev fra Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) til Bane Nor. For tilbyderne, skriver RIF, oppstår særskilte utfordringer dersom tilbudsfristene legges like etter ferier, eller dersom tilbudsfristen ikke forlenges der perioden også omfatter ferieperioder. Husk det, oppdragsgivere, når det nå stunder til jul.

RIF er en bransjeforening for kunnskapsbedrifter med virksomhet innen rådgivning, planlegging og prosjektledelse i bygg- og anleggssektoren. Medlemsbedriftene har sin kjernekompetanse innen ingeniørteknologi, arkitektur, prosjekt- og bedriftsledelse og IKT. De om lag 170 RIF-bedriftene sysselsetter til sammen 11.000 personer i Norge.

RIF har rettet en generell henvendelse til Bane Nor. Den inneholder en anmodning om at man ved fremtidige anskaffelser er påpasselig med å gi tilbyderne tilstrekkelig tid til tilbudsarbeidet, der tilbudsperioden omfatter ferieperioder.

Omfattende anskaffelser

– Bane Nor kunngjør jevnlig konkurranser om anskaffelse av ulike rådgivings- og prosjekteringsoppdrag, heter det i brevet fra RIF. Dette er omfattende anskaffelser i omfang og kompleksitet, og hvor tilbyderne trenger tid for å kunne utarbeide gode tilbud til Bane Nor. Tilbudsarbeidet vil typisk måtte involvere en lang rekke personer hos tilbyderne.

RIF understreker at det for tilbyderne oppstår særskilte utfordringer dersom tilbudsfristene legges like etter ferier, eller dersom tilbudsfristen ikke forlenges der perioden også omfatter ferieperioder. Dette gjelder høstferie, juleferie, vinterferie, sommerferie og påske.

Gi info til markedet

– Generelt vil vi også anbefale at Bane Nor jevnlig informerer markedet om kommende konkurranser og når disse er planlagt kunngjort, poengterer RIF i sitt brev.

Så langt RIFs brev, men ta med en kommentar fra Anbud365 også:

Det er ikke mange kunngjøringer på doffin ennå med tilbudsfrist i den kommende juleferie. Vi fant bare en. Den hadde tilbudsfrist 3.dje dag jul. Ingenting å skrike opp om, i og for seg, siden denne kunngjøringen kom på Doffin 1. november, og da er det god nok tid til å lage et glimrende tilbud. Men hvorfor ikke frist 22. desember, så kan man ta julefri og nyte helligdagsfreden?

Bli den første til å kommentere på "Snart jul, ber om å få slippe tilbudsfrister rett etter ferier"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.