Inviterer til krafttak for BVP – en effektiv og målrettet konkurranseform

Anbud365: Inviterer til krafttak for BVP - en effektiv og målrettet konkurranseform- BVP (Best Value Procurement) egner seg for mer enn anskaffelser av bygg og anlegg. Vi ser at dette også har stort potensiale i kategorier som IT og konsulentanskaffelser, sier prosjektleder for BVP, Cecilie Blytt i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring).

Skriv ut artikkelen

Med både konferanse og etablering av nytt nettverk trår DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) til 8. desember med et krafttak for Best Value Procurement (BVP)- metoden. Mål for både konferanse og nettverk er utveksling av erfaringer fra prestasjonsbaserte prosjekter/anskaffelser, og skape interesse for metoden hos oppdragsgivere og leverandører.

Bak konferansen står DFØ i samarbeid med NTNU, RIF, EBA, Arkitektbedriftene, Inventura og Universitetet i Agder. Konferansen er gratis, holdes i DFØs lokaler i Økern portal i Oslo og åpner kl. 1200 – rett etter etableringen av BVP-nettverket. Den er åpen for så vel oppdragsgivere som leverandører, og blant deltakerne er det flere som har brukt metoden.  Å ha kjennskap til BVP og BVA (Best Value Approach) er en fordel, men ikke avgjørende, bemerker arrangøren.

Blant foredragene – med forbehold om endringer:

  • Hva er BVP-metoden? Erfaringer fra pilotprosjektene oppsummert – DFØ ved prosjektleder Cecilie Blytt
  • Hvordan bruke BVP til bedre måloppnåelse på bærekraft – Bærum kommune ved prosjektleder Flemming Idsøe
  • BVP/BVA til kjøp av konsulenter til Arna – Stanghelle – ved prosjektleder Gunnar Søderholm SVV, Ruth Gunlaug Haug Cowi, Arve Krogseth Cowi og viseadm direktør i RIF Ari Soilammi
  • Risikostyring og kontraktsoppfølging av brannstasjonene Schancheholen og Lervig – Stavanger kommune ved prosjektleder Allend Bamerni
  • Erfaringer fra konkurranse og risikostyring i Fjerdingby– ved prosjektleder Nils Øyvind Bøe Rælingen kommune, prosjekteringsleder Kine Carlsen Hent, arkitekt MNAL Ida Hexeberg HRTB arkitekter og Kinnarps.

Lanserer nettverk om BVP-metoden

I forkant av konferansen, men på samme sted, lanserer DFØ et nytt nettverk for prestasjonsbaserte innkjøp og prosjektstyring – et nettverk om BVP-metoden for offentlige oppdragsgivere. Det er en arena hvor offentlige oppdragsgivere kan høre om andres erfaringer fra BVP-anskaffelser og prosjektstyring.

DFØ har over en periode pilotert BVP-metoden med en gruppe offentlige byggherrer og ønsker nå å ta dette arbeidet videre. – BVP egner seg for mer enn anskaffelser av bygg og anlegg. Vi ser at dette også har stort potensiale i kategorier som IT og konsulentanskaffelser. Invitasjonen til nettverksmøtene går derfor bredt ut til innkjøps-Norge, sier prosjektleder for BVP Cecilie Blytt.

Evaluering

En evaluering viste at både oppdragsgiverne og leverandørene mener BVP er en effektiv og målrettet konkurranseform, samt at risikostyringen fungerte bedre med BVP sammenlignet med prosjekter som ble gjennomført som en ordinær totalentreprise.

– BVP tvinger deg til å ta stilling til hva som er krav og hva som er ambisjoner og mål. I BVP bruker vi prosjektmålene til å strekke oss mot beste praksis. Vi har fått et verktøy for oppfølging av prosjektmålene, med målbare KPIer, hvor leveransene på prosjektmålene blir levert, sier en av deltagerne i det nye nettverket, Flemming Idsøe, Bærum kommunes prosjektleder for Gullhaugveien omsorgsboliger.

Bli den første til å kommentere på "Inviterer til krafttak for BVP – en effektiv og målrettet konkurranseform"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.