Ny svindelmetode oppdaget i Danmark; rammer leverandører til det offentlige

Anbud365: Ny svindelmetode oppdaget i Danmark; rammer leverandører til det offentligeMidt- og Vestsjællands Politi mener at de som er fakket ikke er hovedmennene. Det er andre kriminelle som har planlagt svindelen og gjennomført bestillingene, og det er disse politiet nå er i gang med å rette sin etterforskning mot. (foto: Knud Nielsen /Scanstockphoto.com)

Skriv ut artikkelen

Dansk politi jakter nå kriminelle som står bak en ny type svindel der leverandører til det offentlige er ofrene. Varer blir bestilt i kommunens navn, levering avtalt ved kommunal eiendom, der svindlerne får sine hjelpere til å hente varene. Anholdelser er gjort, men politiet tror ikke det er bakmennene. Leverandører som ikke vil bli snytt, bør ta sine forholdsregler, advarer politiet.

Det er Midt- og Vestsjællands Politi som slår alarm i Danmark.  De advarer leverandører til kommuner og ber dem være på vakt.  Politiet melder at de i løpet av de siste ukene har fått flere anmeldelser der samme fremgangsmåte er benyttet.

Svindelmetoden

Svindlerne ringer til leverandører av f.eks. sykler, industrivaskemaskiner og byggematerialer og bestiller varene i en kommunes navn og oppgir kommunens EAN-nummer. Så blir leverandørene bedt om å levere ved kommunens eiendommer, der svindlerne er på plass, tar imot og kjører vekk med varene.

Vil man unngå å bli snytt, skriver politiet i sin pressemelding, bør man ta forholdsregler. Politiets anbefaling er at leverandørene bør ringe tilbake til den kommunen det gjelder for å forsikre seg om at den faktisk står bak bestillingen. Samtidig gjør politiet oppmerksom på at svindlerne kan «fifle med telefonen», slik at det ser ut som de ringer fra kommunens nummer. Selv om de altså ikke gjør det.

To saker

Midt- og Vestsjællands Politi har etterforsket den nye typen kriminalitet og gjorde nylig anholdelse i to forskjellige saker. To menn ble tatt da de stod og ventet ved en barneinstitusjon i Herfølge – en forstad til byen Køge – etter å ha bestilt vaskemaskiner for i alt 76 000 kroner.

Samme dag fikk politiet også et tips om at en lastbil forsøkte å hente en palleløfter hos et firma etter å ha bestilt den i en kommunes navn. Politiet kjørte til stedet og anholdt føreren av lastebilen før han hadde fått utlevert bestillingen.

Jakter bakmenn

Midt- og Vestsjællands Politi mener at de som er fakket ikke er hovedmennene, de er bare «muldyr», som danskene kaller slike. Det er andre kriminelle som har planlagt svindelen og gjennomført bestillingene, og det er disse politiet nå er i gang med å rette sin etterforskning mot.

Bli den første til å kommentere på "Ny svindelmetode oppdaget i Danmark; rammer leverandører til det offentlige"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.