DFØ i full gang med oppgradering av kriteriesettene – første ute på høring nå

Anbud365: DFØ i full gang med oppgradering av kriteriesettene – første ute på høring nåDFØ har satt i gang et større arbeid for å forbedre det faglige innholdet og å forenkle den tekniske løsningen til DFØs Kriterieveiviser. Den nye og forhåpentligvis mer brukervennlige tekniske løsningen kommer i en betaversjon til sommeren og endelig publisering av ny løsning med nye kriteriesett kommer i november, opplyser nestleder Christine Kihl i DFØs divisjon for offentlige anskaffelser.

Skriv ut artikkelen

Nå skal Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) oppgradere sine kriteriesett, samt introdusere et par nye. Først ut er «krav til klimavennlig mat og lærlinger i anskaffelser av måltidstjenester» som nå er sendt på høring med frist 15. august. – Flere av kriteriesettene er over 3 år gamle. Vi ser en stor utvikling i markedet og det er behov for hyppigere oppdateringer av kravene/kriteriene, sier nestleder Christine Kihl i DFØs divisjon for offentlige anskaffelser til Anbud365.

Hun peker på at både Riksrevisjonens undersøkelse om grønne anskaffelser og DFØs egne brukerundersøkelser viser at det er et behov for å gjøre DFØs veiledning mer brukervenning og kjent.

– Vi ønsker også mer samarbeid rundt utviklingen av krav og kriterier, noe vi tror vil gi flere og bedre kriteriesett. Før sommeren kommer det et nytt kriteriesett for levering av varer og tjenester som er utviklet av Klima Viken, fremhever Kihl, som opplyser at de har satt i gang et større arbeid hvor de forbedrer det faglige innholdet og forenkler den tekniske løsningen til DFØs Kriterieveiviser.

Ny, mer brukervennlig teknisk løsning

Den nye og forhåpentligvis mer brukervennlige tekniske løsningen kommer i en betaversjon til sommeren og endelig publisering av ny løsning med nye kriteriesett kommer i november.

– Målet med dette arbeidet, poengterer hun, er å få kriteriesett som gir mest mulig effekt og som er så enkle som mulig for innkjøperne å bruke, og at det bidrar til at leverandørene møter lignende krav i flere anskaffelser. 

Varsel om høring?

De endelige kriteriesettene skal publiseres som veiledning til offentlige innkjøpere i Norge. Ønsker du å komme med høringsinnspill, ber DFØ om at du bruker eformidling eller til postmottak@dfo.no og merkes med “høringsinnspill <navn på kriteriesett>”.  Du kan også be om å bli varslet dersom du er interessert i å høre om en eller flere av høringene.

Her er DFØs videre planer for kriteriesett som skal oppgraderes/er nye og skal på høring:

Juli 2022

 • Levering av varer og tjenester (nytt kriteriesett)
 • Møbler (oppdatering)
 • Nybygg (første sett med krav og kriterier)
 • Person- og varebiler
 • Avfallsinnsamling
 • Mat- og drikkeprodukter
 • Måltidstjenester
 • PCer, skjermer og nettbrett
 • Arbeidstøy og vaskeritjenester (første sett med krav og kriterier – nytt kriteriesett)

November 2022

 • Nybygg og rehabilitering (andre sett med krav og kriterier)
 • Anlegg
 • Arbeidstøy og vaskeritjenester (andre sett med krav og kriterier- nytt kriteriesett)

2023

 • Leie av eiendom

Bli den første til å kommentere på "DFØ i full gang med oppgradering av kriteriesettene – første ute på høring nå"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.