Nytt, gratis Anbud365-seminar med hyperaktuelt tema: Virksomhetsoverdragelser i anskaffelser

Anbud365: Rekordoppslutning om gratis Anbud365-seminar med hyperaktuelt tema

Skriv ut artikkelen

26. februar er det igjen tid for et av Anbud365s populære, gratis frokostseminar – vårsemesterets første: Denne gangen er det skarpskodde eksperter fra vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Grette som står for innholdet. Tema denne gangen er virksomhetsoverdragelser i offentlige anskaffelser. Vi får et dypdykk i problemstillinger i skjæringspunktet mellom anskaffelsesretten og arbeidsrett – spørsmål som angår mange, men hvor praksis og veiledning hittil har vært sparsommelig.

Her kan du melde deg på. Og nb: Våre seminarer har vist seg å være svært populære, og det er begrenset antall plasser, slik at du bør være rask med å melde deg på for å sikre deg plass.

Det er registrering og frokost 26. februar fra kl. 0830, seminaret varer fra kl. 0900 til 1100 og er, på grunn av stor tilstrømning, flyttet til Thon Hotel Vika Atrium, Munkedamsveien 45, Oslo.

Seminaret er en viktig del av det fokus Anbud365 har på å belyse og løfte frem aktuelle og kompetansehevende temaer innenfor offentlige anskaffelser. Advokatfirmaet Grette er et av Norges sterkeste juridiske fagmiljøer innenfor området offentlige anskaffelser og er en av Anbud365s strategiske samarbeidspartnere.

Temaet på vårsemesterets første seminar er «Virksomhetsoverdragelser i offentlige anskaffelser». Det er både aktuelt og viktig, noe utviklingen i luftambulanse-saken i Nord-Norge tydelig demonstrerer. I disse dager møtes oppdragstaker og flygerne i retten – nøkkelordet for konflikten er nettopp virksomhetsoverdragelse. I kjølvannet av en anbudssak.

Når en offentlig oppdragsgiver beslutter å konkurranseutsette oppgaver virksomheten tidligere har utført selv, eller når det skiftes leverandører av tjenester som renhold, kantinedrift eller annen drift, kan de arbeidsrettslige reglene om virksomhetsoverdragelse bli utløst. Reglene innebærer at ny leverandør som utgangspunkt vil få rett og plikt til å overta de ansatte på deres eksisterende lønns- og arbeidsvilkår. Dette kan igjen få betydning for både hvem som inngir tilbud og hvilke priser som blir tilbudt, i tillegg til at det også kan få stor betydning for den enkelte ansatte.

Aktuelle spørsmål

Når de arbeidsrettslige reglene om virksomhetsoverdragelse utløses, er ikke alltid like klart, og heller ikke hva oppdragsgiver i slike tilfeller kan eller må opplyse om i anskaffelsesdokumentene. Kan oppdragsgiver f.eks. stille krav om at overføringen skal håndteres etter reglene om virksomhetsoverdragelse, selv om det rettslig sett er uklart om den aktuelle overføringen utløser disse reglene? Og hvilke konsekvenser får dette for utforming av anbudsdokumenter og de vilkårene oppdragsgiver eventuelt kan stille?

På dette seminaret gjør vi et dypdykk i problemstillinger i skjæringspunktet mellom anskaffelsesretten og arbeidsrett – som angår mange, men hvor praksis og veiledning til nå har vært sparsommelig.

Foredragsholdere er Thorkil H. Aschehoug (partner), Marie Braadland (partner), Hege Grønsberg Abrahamsen (assosiert partner) og Lene Moe Blom (senioradvokat) – alle fra Grette og vel kjente fra tidligere Anbud365-seminarer av høy kvalitet

Skjema for påmelding finner du her.

2 kommentarer på "Nytt, gratis Anbud365-seminar med hyperaktuelt tema: Virksomhetsoverdragelser i anskaffelser"

  1. Olav Solheim | 7. februar 2020 på 09:16 | Svar

    Vil det bli gjort videoopptak og lagt ut? Webinar?

  2. Lennart Hovland | 11. februar 2020 på 19:57 | Svar

    Seminaret vil bli streamet

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.