Anbud365 med høyaktuelt frokostseminar – om konkurranse på like vilkår

Anbud365: Anbud365 med høyaktuelt frokostseminar – om konkurranse på like vilkår

Skriv ut artikkelen

Anbud365 og Arntzen de Besche Advokatfirma AS inviterer til et høyaktuelt seminar 8. mars om konkurranse på like vilkår. Et regjeringsoppnevnt utvalg ledet av dr. juris Erling Hjelmeng har nettopp avgitt innstilling om temaet. Hjelmeng kommer selv på seminaret for å redegjøre for utvalgsinnstillingen. Anbud365 og Arntzen de Besche setter på seminaret søkelyset på sammenhengen mellom regelverket for offentlige anskaffelser, offentlig støtte og den tradisjonelle konkurranseretten.

For program og påmelding, se her.

Konkurranse bidrar til økt verdiskaping, sysselsetting og innovasjon i samfunnet. EØS-reglene om offentlig støtte regulerer i dag forhold av stor betydning for konkurransen mellom offentlige og private aktører.

EFTAs overvåkingsorgan, ESA, har behandlet en rekke klagesaker om støtterettslige problemstillinger knyttet til kryss-subsidiering. På bakgrunn av enkeltsakene har ESA på generelt grunnlag reist spørsmål om skattelovens generelle skattefritak for staten, fylkeskommuner, kommuner, regionale helseforetak og helseforetak, og ubegrensede garantier er i strid med EØS-avtalens regler om offentlig støtte når disse utøver økonomisk aktivitet.

ESA har også anmodet norske myndigheter om å innføre tiltak som hindrer at det offentlige kryss-subsidierer sin økonomiske aktivitet. Den norske regjeringen har satt ned et utvalg som skal se på hvordan ESA sitt vedtak skal gjennomføres i Norge. Utvalget har vært bredt sammensatt og har vært ledet av Erling Hjelmeng. Utvalget har nylig levert sin rapport til Regjeringen og har allerede skapt debatt. Rapporten er på høring med frist 2. mai 2018.

Programmet for seminaret 8. mars finner du her, og her kan du melde deg på.

Seminaret arrangeres i lokalene til Arntzen de Besche i Bygdøy Alle 2, og det er gratis for Anbud365s lesere.

Lett servering.

Bli den første til å kommentere på "Anbud365 med høyaktuelt frokostseminar – om konkurranse på like vilkår"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.