Årssamling for kommune-innkjøpere i støtet – klare for nye utfordringer

Anbud365: Årssamling for kommune-innkjøpere i støtet – klare for nye utfordringerSekretariatsleder i KS Anskaffelsesforum (KSA), Tanja Huse-Fagerlie, er primus motor i gjennomføringen av KSAs årssamling og årsmøte.

Skriv ut artikkelen

I dagene 23.-24. april blir Larvik preget av innkjøpere fra landets kommuner og fylkeskommuner. Der skal årets utgave av årssamlingen til KS Anskaffelsesforum foregå. Sentrale temaer er bærekraft, innkjøpsledelse, digitalisering og kjøp fra lokale. Og det er en yrkesgruppe i støtet: Forankringen og interessen fra administrativ og politisk ledelse øker, de ser nå at innkjøpsfaget er en viktig støttefunksjon. Disse nye forventningene må vi innfri, heter det.

Årssamlingen – i tillegg til årsmøtet – skal i år foregå på Farris Bad i Larvik og alle som har sitt virke i kommuner og fylkeskommuner er velkomne, heter det i invitasjonen. De faglige programmet er delt i to, den ene dagen skal det dreie seg om innkjøpsledelse, den andre om bærekraft.

«Vi må innfri»!

I omtalen av arrangementet skriver KS Anskaffelsesforum at de nye kommunestyrene ofte har ønsket å legge mer vekt på bærekraft, digitalisering og stimulering av lokalt næringsliv. Anskaffelsesfaget krever høy kompetanse og økte ressurser i kommunene for å klare å følge opp kravene. Forventningene blir mer konkret til innkjøperne, og det merkes at forankringen og interessen fra ledelsen øker. Og det slås fast at så vel administrativ som politiske ledelse nå ser at innkjøpsfaget er en viktig støttefunksjon til mer lønnsom og effektiv tjenesteproduksjon, og de nye forventningene, heter det, «må vi klare å innfri».

«Bærekraftsdagen»

Blant temaene på «bærekraftsdagen» er de vanligste løsningene for klimagassregnskap som er på markedet og hvordan det kan jobbes med disse for å lette rapporteringene på klima og miljøområdet. Praktiske eksempler på miljø/klima som tildelingskriteria kommer opp, likeledes tilsvarende eksempler på hvordan unnta tildeling av miljø og samtidig være forutberegnelig.

«Innkjøpslederdagen»

På «innkjøpsleder-dagen» skal det dreie seg om nye forslag om organiring av anskaffelsesvirksomheten i offentlig sektor. Blant annet skal DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) presentere sin nye veiledning for anskaffelsesstrategi. Nytt selvevalueringsverktøy inngår der.

Dessuten på denne dagen: Ny veiledning på kjøp av velferdsteknologi, KI og øvrige skytjenester fra KS. Veiledningen har som målsetning å forenkle og systematisere samarbeidet mellom IKT-faglige behovshavere og innkjøpsansvarlig, slik at de grunnleggende effektmålene og sikkerhetskravene blir oppfylt. Et annet tema er handlingsrommet for utvidelse av kontrakt – også for andre kategorier enn bygg og anlegg.

Faste poster

KSA Årssamling har dessuten noen faste innlegg hvert år. Det er oppdatering fra KS Advokatene/DFØ, samt en oppsummering av arbeidet til KS Anskaffelsesforum det siste året. På det antatt timelange årsmøtet blir KSAs handlingsplan presentert – og vanlige årsmøtesaker som økonomi, budsjett og valg nye kandidater til KSA Styret.

Bli den første til å kommentere på "Årssamling for kommune-innkjøpere i støtet – klare for nye utfordringer"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.