Jubileumsbygg for Henrik Ibsen skal bli et innovativt ikonbygg for fremtiden

Anbud365: Jubileumsbygg for Henrik Ibsen skal bli et innovativt ikonbygg for fremtidenSkien kommune har i forbindelse med Ibsenbibliotek-prosjektet ønsket dialog med mulige entreprenører, leverandører eller konsortier innen bygg, digitale løsninger, formidlingsdesign og andre relevante fagområder som kan bidra til å skape et innovativt ikonbygg for fremtiden. På bildet Skiens-ordfører Hedda Foss Five.

Skriv ut artikkelen

Om fem år skal forfatter Henrik Ibsens 200 års jubileum markeres i Skien, da med hele verdens øyne rettet mot Grenlandsbyen. Et flunkende nytt bibliotek, Ibsenbiblioteket, skal reises til jubileet – et innovativt ikonbygg for fremtiden, som det beskrives. Og det skal være mer enn bare et bibliotek, det skal kombineres med et formidlingssenter for Ibsen og et utvidet servicesenter for innbyggerne. Samspillsmodell og dialog tidlig er valgt, bidrar slikt til innovasjon i offentlige anskaffelser slik at de beste løsningene kommer.

I 2028 vil Skien stå i sentrum av den verdensomspennende feiringen av 200-årsjubileet for Henrik Ibsens fødsel. Som hjembyen til en forfatter som tilhører verdenslitteraturen er det utenkelig å bygge nytt bibliotek uten å legge særlig vekt på formidling knyttet til Ibsen og verkene hans, slås det fast i beskrivelsen av planene.

Mer enn et bibliotek

Prosjektet ser en stor gevinst i tjenesteutvikling og arealeffektivisering ved å integrere innbyggerservice, NAV-funksjoner og turistinformasjon i biblioteket, heter det på innovativeanskaffelser.no. I tillegg kommer Sølvåren, som er et nytt Ibsen-formidlingssenter fysisk integrert i Ibsenbiblioteket.

Ibsenbiblioteket har som mål å ta imot 450 000 besøkende i året, hvorav 80-90% er innbyggere i Skien og omegn. Det er også et mål å nå brukergrupper i lokalbefolkningen som ikke bruker biblioteket og andre kulturtilbud i dag.

Skien kommune er i full gang med planleggingen av biblioteket, som har vært igjennom en prosess over flere år. I juni vedtok bystyret rammen for prosjektet.

Samspillsmodell

Kommunen ønsker å benytte en samspillsmodell hvor dialog er viktig helt fra tidlig fase. Dialogkonferansen er en del av denne modellen. Nylig ble en dialogkonferanse gjennomført i samarbeid med Leverandørutviklingsprogrammet, der rundt 60 personer deltok. Ordfører Hedda Foss Five slo der fast at samspillsmodellen og dialog tidlig bidrar til innovasjon i offentlige anskaffelser slik at de beste løsningene kommer.

Prosjektet vil nå sette i gang anskaffelse av entreprenør og rådgivere som skal delta i videre planlegging av prosjektet. Kommunen har ønsket dialog med mulige entreprenører, leverandører eller konsortier innen bygg, digitale løsninger, formidlingsdesign og andre relevante fagområder som kan bidra til å skape et innovativt ikonbygg for fremtiden, heter det.

På Doffin i høst

Innspillene som kommer, vil danne grunnlag for konkurransegrunnlaget for prosjektet som vil bli lagt ut på Doffin i månedsskiftet september – oktober. Prosjekteringen av bygget settes i gang i starten av 2024, byggestart er beregnet til våren 2025 og ferdigstillelse i jubileumsåret 2028.

Bli den første til å kommentere på "Jubileumsbygg for Henrik Ibsen skal bli et innovativt ikonbygg for fremtiden"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.