Kommune trakk seg fra kontrakt, ville gjøre mye av jobben selv

Anbud365: Kommune trakk seg fra kontrakt, ville gjøre mye av jobben selvByutviklingsdirektør Ragnar Evensen i Kristiansand kommune med nye tanker om badstue – etter avlyst kontraktstildeling (foto: Anne Lise Norheim).

Skriv ut artikkelen

Han ble tilbudt kontrakt på bygging av badstuflåter, men så avblåste Kristiansand kommune hele anbudet og varslet at de heller vil bygge i egen regi. Da kom leverandørens advokat på banen, og konstaterte at kommunen imidlertid er forpliktet til å gjennomføre konkurransen. Kommunen på sin side mener de har retten på sin side når de avlyste. Og en ny konkurranse kan komme – kommunen bygger og private drifter.

Kommuneadministrasjonen ønsker nå å bygge badstuflåter med kapasitet på opp mot 20 personer på piren ytterst i Kristiansand gjestehavn, men la private stå for drift. Dette er i tilfelle i strid med enstemmige politiske vedtak der det heter at både investering og drift skal være i privat regi, og at kommunens rolle bare skal være tilrettelegging og utleie av kaiplass og arealer.

Fædrelandsvennen omtalte denne saken først.(bak betalingsmur)

I juni i fjor opplyste kommunen at en privat leverandør var tilbudt kontrakt på å etablere tre badstuflåter. Men tidlig på høsten ble konkurransen kansellert etter en uformell klage, på grunn av en feil formulering. Det måtte utlyses ny konkurranse, men den kom aldri.

Krever forsvarlig saksbehandling

Og det likte ikke leverandøren, som brakte sin advokat på banen. – Når det offentlige inviterer til en konkurranse, må en deltaker i konkurransen dermed ha rettskrav på at det offentlige i gjennomføring av konkurransen opptrer i tråd med god forvaltningsskikk, skriver advokaten til kommunen. Kravet er at kommunen «utviser forsvarlig saksbehandling, ikke utøver usaklig forskjellsbehandling og heller ikke opptrer vilkårlig», anfører advokaten.

I notatet skriver han også at kommunen er forpliktet til å realisere badstutilbudet gjennom en slik konkurranse. På vegne av leverandøren ber han kommunen bekrefte at det vil bli kunngjort ny konkurranse basert på de politiske vedtakene.

Nye punkter på ønskelisten

Byutviklingsdirektør Ragnar Evensen i kommunen har imidlertid signalisert til politikerne at det var kommet noen nye punkter på deres ønskeliste, bl.a. universell utforming og landfast konstruksjon. Og siden kommunen allerede planlegger storstilt oppgradering av gjestehavn og molo kan det være vinn-vinn at kommunen bygger badstue selv, heter det.

– Vi vurderer hvordan vi skal få ting ut på anbud igjen, sier Evensen til Fædrelandsvennen. En løsning kan bli at kommunen bygger, og driften settes bort. Dette blir en del av den politiske diskusjonen. Jeg mener vi har rett til å avlyse konkurransen og starte på nytt. I forhold til bystyrevedtaket har vi en forpliktelse, men det juridiske vil vi vurdere.

Bli den første til å kommentere på "Kommune trakk seg fra kontrakt, ville gjøre mye av jobben selv"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.